Супутниковий оператор «Либідь ТБ» припиняє свою роботу

Супутниковий оператор «Либідь ТБ» припиняє свою роботу

9 Квітня 2014
5311
9 Квітня 2014
16:39

Супутниковий оператор «Либідь ТБ» припиняє свою роботу

5311
Супутниковий оператор «Либідь ТБ» припиняє свою роботу
Супутниковий оператор «Либідь ТБ» припиняє свою роботу

Оператор цифрового супутникового телебачення «Либідь ТБ» припиняє існування. «Виходячи з форс-мажорних економічних і політичних обставин, що склалися в Україні останнім часом, подальше існування провайдера "Либідь ТБ" неможлива», - йдеться в повідомленні на сайті компанії.

 

Через заборгованість перед орендодавцем супутникової ємності та іншими контрагентами провайдер «Либідь ТБ» змушений припинити надання послуг своїм абонентам, повідомляє компанія. Очікувана дата відключення мовлення - 9 квітня.

 

Компанія також розпочинає процес банкрутства відповідно до чинного законодавства України.

 

Своїм абонентам провайдер нагадує, що приймальне обладнання, яке використовувалося для прийому телеканалів «Либідь ТБ», може бути використано для прийому відкритих некодованих телеканалів.

 

Нагадаємо, супутниковий оператор «Либідь ТБ» почав надавати послуги платного супутникового телебачення рік тому, в березні 2013 року. Компанія позиціонувала себе як «народне телебачення» і планувала вийти на самоокупність за 4-5 років. Абонентам пропонувався пакет «Доступний», який останнім часом містив 50 українських, російських та іноземних телеканалів. До пакету не входили телеканали групи «Інтер», яка відмовилася від співпраці.

 

Проектом «Либідь ТБ» керував В'ячеслав Мордачов, який до серпня 2012 року був президентом найбільшого російського супутникового оператора «Триколор ТВ». На ринку «Либідь ТБ» пов'язували з «Триколором», однак пан Мордачов це заперечував і говорив, що це, певною мірою, його власний проект.

 

За даними єдиного державного реєстру, В'ячеслав Мордачов є власником 10% ТОВ «Либідь ТБ», власником 90% є вінницьке ТОВ «Татуїн», що належить кіпрській компанії «Реоланд Лімітед».

 

Запуск тестової трансляції супутникового оператора «Либідь ТБ» із супутника Eutelsat W7 відбувся ще у вересні 2011 року. Технологічним партнером проекту виступила російська корпорація General Satellite, яка є партнером «Триколор ТВ». Тоді ж було оголошено, що комерційне мовлення «Либідь ТБ» розпочнеться наприкінці 2011 року й абонентам запропонують пакети з «найбільш популярних українських та іноземних каналів за привабливими цінами».

 

Відтоді початок надання послуг кілька разів переносився, зокрема на осінь 2012 року. У грудні 2012 року відбулася офіційна презентація, на якій було анонсовано запуск супутникової платформи у першому кварталі 2013 року. Таку затримку компанія пов'язувала з намірами отримати ліцензію в Національній раді з питань телебачення та радіомовлення.

 

У лютому 2013 року ліцензію провайдера програмної послуги (супутникове телебачення) отримало ТОВ «Поверхность спорт-тур», 100% якого належить ТОВ «Татуїн», що володіє 90% компанії «Либідь ТБ». На основі цієї ліцензії «Либідь ТБ» і надавала свої послуги абонентам.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5311
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду