ЗМІ мають опублікувати розцінки на передвиборну агітацію – Котюжинська

ЗМІ мають опублікувати розцінки на передвиборну агітацію – Котюжинська

31 Березня 2014
4226
31 Березня 2014
15:36

ЗМІ мають опублікувати розцінки на передвиборну агітацію – Котюжинська

4226
ЗМІ мають опублікувати розцінки на передвиборну агітацію – Котюжинська
ЗМІ мають опублікувати розцінки на передвиборну агітацію – Котюжинська

Головний юрисконсульт Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та президент Асоціації медіаюристів України Тетяна Котюжинська наголошує, що для забезпечення прозорої кампанії на виборах президента ЗМІ мають опублікувати розцінки на передвиборну агітацію. Про це медіаексперт розповіла у коментарі «Детектор медіа».

 

Тетяна Котюжинська нагадує, що відповідно до законодавства, ЗМІ забов'язані не тільки встановити ціни на передвиборну агітацію і ще й опублікувати їх в друкованих засобах масової інформації.

 

«Ціни на передвиборну агітацію центральне телебачення має опублікувати в центральних ЗМІ - "Голос України" та "Урядовий кур'єр", усі інші  - у регіональних ЗМІ державної чи комунальної форми власності. Такі публікації мали б з'явитись до початку виборчої агітації. Тому НСЖУ радить ЗМІ здійснити публікацію своїх розцінок до початку розміщення матеріалів передвиборної агітації», - пояснює пані Котюжинська.

 

Також медіаексперт пояснила, що публікація розцінок на передвиборну агітацію важлива з огляду на те, що кандидати зможуть замовляти таку агітацію за однаковими цінами.

 

«Це є принциповим та важливим з огляду на те, що ЗМІ не можуть надавати ніяких знижок чи преференцій будь-якому кандидату порівняно з іншим. Також важливо, щоб кандидати у президенти знали розцінки  на агітацію і розуміли свої можливості й можливості своїх конкурентів», - додає Тетяна Котюжинська.

 

Пані Котюжинська також уточнила, що поки жоден кандидат не почав передвиборну агітацію.

 

«У нас передвиборна агітація може починатись кандидатами на посаду президента з моменту їх реєстрації у Центральній виборчій комісії (ЦВК). Наскільки мені відомо, до відомства надійшло 38 заяв, з них 22 чи 24 заяви є повними і розглядаються ЦВК.  Вчора було зареєстровано 7 кандидатів, отже 7 кандидатів уже можуть офіційно вести свою виборчу агітацію. Але обов'язковою умовою для ведення агітації є не лише реєстрація, але й наявність виборчого фонду, оскільки ведення виборчої компанії неможливе без угоди про проведення оплати», - розповідає юрисконсульт НСЖУ.

 

Нагадаємо,  народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко закликав керівників усіх засобів масової інформації підписати угоду про недопущення розміщення «джинси».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4226
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду