Forbes не буде відкликати у UMH Group ліцензію на видання української версії  журналу - ЗМІ

Forbes не буде відкликати у UMH Group ліцензію на видання української версії журналу - ЗМІ

28 Березня 2014
6102
28 Березня 2014
17:22

Forbes не буде відкликати у UMH Group ліцензію на видання української версії журналу - ЗМІ

6102
Forbes не буде відкликати у UMH Group ліцензію на видання української версії  журналу - ЗМІ
Forbes не буде відкликати у UMH Group ліцензію на видання української версії  журналу - ЗМІ

Американський видавничий дім Forbes не відкликатиме ліцензію на випуск української версії журналу у медіахолдингу UMH Group. Про це повідомляє російська газета «Ведомости» з посиланням на свої джерела у холдингу.

 

Близький до UMH Group менеджер повідомив «Ведомостям», що найближчим часом Forbes і UMH Group  виступлять із спільною заявою з цього приводу. За словами цього джерела, холдинг  UMH Group  оплатив ліцензію на випуск української версії Forbes на півтора року вперед.

 

Представник Forbes Міа Карбонелл поки не прокоментувала ситуацію. Раніше вона говорила «Ведомостям», що компанія не буде коментувати історію з українським Forbes до завершення юридичних формальностей.

 

PR-менеджер UMH Publishing Юлія Василенко також поки відмовилася від коментарів.

 

Як писала «Детектор медіа», про відкликання ліцензії на випуск української версії журналу стало відомо 7 березня. Портал BuzzFeed з посиланням на представника Forbes опублікував інформацію про те, що видавничий дім залишив Мігель Форбс, член родини Форбсів, який схвалив передачу ліцензії на видання українському бізнесмену Сергію Курченку

 

Разом з тим американський Forbes наполягає на тому, що відхід Мігеля Форбса з видавничого дому ніяк не пов'язаний з Україною і відбувся ще в грудні минулого року - хоча досі про це офіційно не оголошувалося.

 

Наразі Сергій Курченко знаходиться у розшуку.  20 березня Генеральна прокуратура України оголосила йому про підозру. Олігарха звинувачують у спільному з іншими особами розкраданні майна державного підприємства ПАТ «Укргазвидобування».

 

Нагадаємо, що в листопаді 2013 року редакція українського Forbes опинилася в центрі скандалу: з видання одночасно звільнилися 14 співробітників, скаржачись на цензуру після зміни власника UMH Group. Згодом їхня кількість зросла до 17.

 

Головний редактор журналу Михайло Котов заперечив цензуру, назвавши причиною звільнення об'єднання в одну редакцію колективів журналістів, які працювали над сайтом і друкованою версією журналу. Керівник UMH Group Юрій Ровенський назвав звільнення журналістів Forbes провокацією задля власного піару.

 

Тоді ж в американській корпорації Forbes на пряме запитання «Детектор медіа», чи має намір корпорація відкликати ліцензію, відповіли, що є близькими до такого рішення та наголосили на важливості дотримання високих стандартів редакційних і керівних принципів Forbes й  незалежної редакційної політики.

 

Як відомо, UMH Group (Український медіахолдинг, УМХ) випускає журнал «Forbes Украина» з березня 2011 року. У листопаді 2013 року власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко і засновник, президент UMH group Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6102
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду