detector.media
25.03.2014 23:59
Зураб Аласанія очолив Національну телекомпанію України. ОНОВЛЕНО
Зураб Аласанія очолив Національну телекомпанію України. ОНОВЛЕНО

Кабінет Міністрів України призначив Зураба Аласанію генеральним директором Національної телекомпанії України. Його кандидатура була розглянута на засіданні уряду 25 березня, та прийнято відповідне розпорядження. Про це йдеться на «Урядовому порталі».

 

Кандидатуру Зураба Аласанії було запропоновано Кабінету Міністрів представниками медіа-спільноти. Із ними прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся перед засіданням уряду у вівторок вранці 25 березня. На основі їхньої пропозиції і було зроблено подання.

 

Співзасновник проекту Hromadske.TV, директор інофрмагентства «МедіаПорт» Зураб Аласанія очолив Національну телекомпанію України, повідомляє й «МедіаПорт».

 

Колективу НТКУ його представили сьогодні, 25 березня, в Києві за підсумками обговорення в Кабінеті Міністрів України. Кандидатуру Зураба Аласанія висунула медіагромадськість.

«Напрацювань з реформування НТКУ в медіаспільноті багато, вони різні (деякі - кардинально відрізняються), проте, якщо коротко, кінцевою метою я бачу роздержавлення і створення на базі НТКУ громадського телебачення», - сказав «МедіаПорту» Зураб Аласанія.

Зураб Аласанія працює на телебаченні з 1996 року. У 2000-му став співзасновником і директором харківської медіагрупи «Об'єктив». У квітні 2006 року, після посилення втручань у редакційну політику з боку одного із засновників, бізнесмена Олександра Давтяна, колектив медіагрупи прийняв рішення звільнитися у складі 46 осіб.

Того ж року Зураб Аласанія заснував інформагентство «МедіаПорт». 

З 2005 по 2010 рік Зураб Аласанія очолював Харківську обласну державну телерадіокомпанію. 

У червні 2013 року Зураб Аласанія разом з колегами-журналістами став співзасновником проекту Hromadske.TV. 
 
«Детектор медіа» 
 
Фото - http://www.mediaport.ua
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY