Низка газет і сайтів опублікували статті на захист «Зеонбуду», деякі – на правах реклами (ФОТО)

21 Березня 2014
5318
21 Березня 2014
18:06

Низка газет і сайтів опублікували статті на захист «Зеонбуду», деякі – на правах реклами (ФОТО)

5318
Низка газет і сайтів опублікували статті на захист «Зеонбуду», деякі – на правах реклами (ФОТО)

20 і 21 березня в низці газет та інтернет-видань вийшли матеріали на захист компанії «Зеонбуд» - монопольного оператора цифрового телебачення в Україні. У них поширюється теза про те, що якщо «Зеонбуд» позбавлять ліцензії, то українці залишаться без цифрового телебачення, а держава понесе значні збитки.

 

20 березня статті вийшли в газетах «"Комсомольская правда" в Украине», «Факты и комментарии». Тексти різні, але зміст дуже подібний. У них критикуються проект парламентської постанови і пропозиція Міністерства фінансів України переглянути ліцензування «Зеонбуда».

 

Скриншот матеріалу «"Комсомольской правды" в Украине»

 

 

Скриншот матеріалу «Фактов и комментариев»

 

Сьогодні, 21 березня, матеріал, опублікований у «Фактах», вийшов також на сайті «Ура-інформ».

 

Скриншот матеріалу «Ура-інформу»

 

Також 21 березня вийшли статті в газеті «Сегодня» (в рубриці «Актуально», у якій публікуються матеріали на правах реклами) і в газеті Верховної Ради «Голос України». У діловій газеті «Капитал» вийшло інтерв'ю гендиректора «Зеонбуду» Віктора Галича, автор якого не є членом редакції «Капитала», зазначеної на сайті видання.

 

Скриншот матеріалу «Сегодня»

 

 

Скриншот матеріалу «Голосу України»

 

Скриншот матеріалу «Капитала»

 

За інформацією джерел «Детектор медіа», деякі друковані та інтернет-видання відмовили «Зеонбуду» в розміщенні матеріалів, які надходили до рекламних відділів (як з відповідною плашкою про рекламу, так і без неї).

 

На масовану рекламну кампанію «Зеонбуду» вже звернув увагу голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко. За його словами, вже кілька днів поспіль майже у всіх центральних газетах України на правах реклами публікуються матеріали, що український народ залишиться без телебачення, якщо відмовиться від послуг кіпрської приватної компанії «Зеонбуд».

 

Пан Томенко наголосив на необхідності термінової перевірки законності надання Національною радою з питань телебачення і радіомовлення ліцензій на цифрове мовлення приватній кіпрській компанії «Зеонбуд». Голова парламентського комітату нагадав, що неодноразово звертав увагу на непрозору схему підготовки переходу України з аналогового на цифрове мовлення, і заявив, що власниками «Зеонбуду» є бізнесмени Олександр Янукович, Дмитро Фірташ та Рінат Ахметов.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5318
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду