StarLightMedia дозволить іншим каналам транслювати свої заставки до 200-річчя Шевченка

StarLightMedia дозволить іншим каналам транслювати свої заставки до 200-річчя Шевченка

6 Березня 2014
7040
6 Березня 2014
17:12

StarLightMedia дозволить іншим каналам транслювати свої заставки до 200-річчя Шевченка

7040
StarLightMedia дозволить іншим каналам транслювати свої заставки до 200-річчя Шевченка
StarLightMedia дозволить іншим каналам транслювати свої заставки до 200-річчя Шевченка

Фонд Миколи Томенка «Рідна країна»  медіагрупа StarLightMedia та компанія Signal Red (Film.ua Group) виготовили до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка міжпрограмні заставки, які буде дозволено використовувати всім медіаресурсам, в тому числі - телеканалам. Про це ініціатори проекту «Твій Шевченко» повідомили під час презентації  міжпрограмних заставок у Будинку-музеї Тараса Шевченка.

 

В ефірі каналів групи StarLightMedia заставки з'являться 9 березня та виходитимуть впродовж кількох тижнів по вісім роликів на день.

 

У міжпрограмних заставках «Твій Шевченко» лауреати Шевченківської премії та телеведучі читають фрагменти творів Кобзаря. У проекті взяли участь  Ада Роговцева, Ніна Матвієнко, Наталія Сумська, Анатолій Хостікоєв, Мирослав Попович, Надія Матвєєва, Сергій Притула, Лілія Ребрик, Влад Яма та інші. Кожен відеоролик  цього соціального проекту закінчується словами Великого Кобзаря: «Оживе добра слава, слава України!».  

 

 

Наразі відзнято 32 ролики: у 25 поезію читають  телеведучі, у решті - лауреати Шевченківської премії. Як зауважив на презентації проекту директор-президент телеканалу «ICTV» Олександр Богуцький, найближчим часом ініціатори проекту сподіваються записати ще кілька таких роликів.

 

Також пан Богуцький наголосив, що ролики, в яких вірші Тараса Шевченка читають лауреати однойменної премії, можуть використовуватись й іншими каналами. Директор-президент «ICTV» сказав, що бажаючим використовувати відео канал готовий надати пакет документів, в якому автори відео не заперечують використовувати цей контент для ретрансляції.

 

«Ми маємо весь пакет документів. Якщо телекомпанія зустрінеться з питанням контролюючих органів стосовно прав на розміщення цих роликів, то ці пакети документів готові і їх можна отримати. Процес доступу до роликів ми спростили до максимуму: вони викладені на сайті «Рідна країна», на сайтах телеканалів. Їх легко можна скачати з метою участі у проекті», - сказав пан Богуцький.

 

 

Засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко  повідомив, що він як голова Комітету з питань свободи слова та інформації має намір звернутись до регіональних мовників з пропозицією також використовувати заставки, які були створені у рамках проекту «Твій Шевченко».

 

«Для нас важливо чути Шевченка і на Сході, і в Криму, і в Центрі. Хочеться щоб телеканали брали все, що ми виготовили», - сказав нардеп.

 

По закінченні презентації пан Богуцький відзначив, що у нелегкий для країни час не варто забувати про ювілей з дня народження Тараса Шевченка, адже його поезія зараз актуальна.

 

«Звичайно, час непростий, він ніколи у нашому краю не був простим. І мені здається, що зараз Шевченко може додати всім віри. Бо в момент, коли Шевченко писав «Кобзар», чи в момент коли він писав «Заповіт», України навіть близько не було. І можливого його приклад життя надихне когось на якісь особистісні рішення», -  сказав пан Богуцький.

 

 

 


 

Як  писала «Детектор медіа»,  9 березня  канал «Інтер» покаже документальний фільм «Шевченко.200 років самотності», знятий каналом до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Документальний фільм про Тараса Шевченка зняв також канал «1+1». Автором ідеї та сценарію документального фільму про поета стала журналістка та ведуча Світлана Усенко

 

На каналі ТВі в рамках мистецького проекту відомі українські актори, музиканти та митці читають в ефірі телеканалу класичну поезію. Окремою серією поетичного проекту стане цикл Шевченкіани, який підготували до 200-ліття Кобзаря і будуть показувати у дні шевченківських святкувань. 

 

Також нагадаємо,  що до 200-річчя  з дня народження Тараса Шевченка радіо «Ера» в рамках проекту «Твій Шевченко»  також транслюватиме 200 віршів-радіозаставок.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7040
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду