Державна ТРК «Крим» запускає випуски новин мовами різних народів Криму

Державна ТРК «Крим» запускає випуски новин мовами різних народів Криму

3 Березня 2014
4536
3 Березня 2014
18:51

Державна ТРК «Крим» запускає випуски новин мовами різних народів Криму

4536
Державна ТРК «Крим» запускає випуски новин мовами різних народів Криму
Державна ТРК «Крим» запускає випуски новин мовами різних народів Криму

4 березня на Державній ТРК «Крим» стартують додаткові випуски новин, які виходитимуть грецькою, вірменською, болгарською  і німецькою мовами, їх підготовкою займуться редакції спільнот Криму. До цього телекомпанія збільшила час інформаційного мовлення.  Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор державної ТРК «Крим» Степан Гулеватий.

 

Гендиректор повідомив, що кількість новин збільшено у зв'язку з подіями у Криму.

 

«Ми, як єдиний державний канал, який працює у Криму, постійно актуально висвітлюємо події, які відбуваються, тому ми збільшили кількість блоків новин. Кожні півгодини ми виходимо в ефір, щоб інформувати про події в Криму і кримчан, і всіх жителів України, і інші країни світу. Нас в онлайн-мовленні в середньому від 12 до 15 тисяч заходів на добу, нас дивиться весь світ», - розповів пан Гулеватий.

 

Також очільник ДТРК «Крим» зауважив, що над випусками новин грецькою, вірменською, болгарською  і німецькою мовами будуть працювати об'єднана редакція цих спільнот.

 

«Ми зараз плануємо запустити додаткові випуски грецькою, вірменською, болгарською  і німецькою мовами, щоб нас бачили у всьому світі.  У нас є спільноти греків Криму, німців Криму, болгар, вірмен. Ми зараз об'єднали всі редакції, в тому числі і наших спільнот (вірмен, болгар, греків, німців), на єдину роботу команди новин, бо хочемо показувати ситуацію у всьому Криму,  тому всіх журналістів спрямували саме  у це русло», - додав пан Гулеватий.

 

Водночас Марія Пападапулос , що готує програму «Элефтерия», яка виходить на ДТРК «Крим» і розповідає про життя греків на півострові,  повідомила «Детектор медіа»  про можливі ризики необ'єктивності випусків новин мовами національних меншин. Журналістка, що представляє також Федерацію греків Криму, до роботи над новинами грецької мовою може бути  залучено сумнівних осіб, які не представляють думки греків Криму.

 

«Новини грецькою мовою будемо робити не ми, а інша грецька спільнота - одна сім'я, яка займається тільки бізнесом. Всю роботу з національно-культурними надбаннями греків Криму вони перетворили на свій власний бізнес, це 250 сімей, яких очолює Ірина Зекова. У нас є офіційне звернення, що ці люди займались крадіжками, викраденням із церков. Офіційно греки цю спільноту не визнають. Канал просто знайшов нішу, через яку нібито буде представляти думку греків Криму. Ми не знаємо, які заклики будуть виходити у цих новинах, як буде створюватись і форматуватись програма. Ми останнім часом бачимо ефір ДТРК  і це фактично зомбування глядачів. Канал не проводить державну політику», - пояснює пані Пападапулос.

 

Також журналістка розповіла, що у суботу, 1 грудня, на ДТРК «Крим» програму «Элефтерия» перенесли на 23.30, а в часовому слоті програми о 22.15 вийшов радянський фільм. Пані Пападапулос пов'язує такі зміні у програмуванні упередженим ставленням керівництва каналу до програми грецької спільноти.

 

«У нас не раз в ефір виходили програми, які розповідали про проблеми нашого народу, і вони не подобались нашому керівництву. Не раз програми знімали з ефіру.  Те, що вони водять новий формат мовлення, лякає. Я розумію, на що це мовлення буде направлено - всі програми будуть орієнтовані на підтримку кримської влади», - заявляє пані Пападапулос.

 

Щодо програми «Элефтерия» гендиректор каналу повідомив, що програма і надалі виходитиме на каналі. Як видно із програми  ДТРК «Крим», програма у суботу, 8 березня, знову вийде о 23.30.

 

Нагадаємо, 28 лютого будівля ДТРК «Крим» у Сімферополі перебувала під контролем озброєних людей без розпізнавальних знаків. Степан Гулеватий уточнив «Детектор медіа», що ці озброєні люди не захоплювали редакцію і не застосовували до працівників каналу силових методів. Як запевняє гендиректор ТРК «Крим», зараз канал працює у штатному режимі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду