«Воля» відключила BBC World News (ДОПОВНЕНО)

«Воля» відключила BBC World News (ДОПОВНЕНО)

10 Лютого 2014
6241
10 Лютого 2014
15:40

«Воля» відключила BBC World News (ДОПОВНЕНО)

6241
«Воля» відключила BBC World News (ДОПОВНЕНО)
«Воля» відключила BBC World News (ДОПОВНЕНО)

Оператор кабельного телебачення «Воля» з 1 лютого припинив ретрансляцію каналу BBC World News в усіх пакетах цифрового телебачення. Про це повідомила прес-служба компанії.

 

Вилучення телеканалу в компанії пояснили закінченням строку дії угоди з правовласником. Водночас наголосили, що в пакетах «Волі» присутні 15 новинних телеканалів, у тому числі іноземні Euronews, CNN і DW.

 

Виданню «Українська правда» у «Волі» уточнили, що причина непродовження контракту з BBC World News полягає в запровадженні плати з боку телеканалу, який раніше був безкоштовним. Водночас, за даними «Волі», телеканал мав низькі рейтинги.

 

Головний редактор «ВВС Україна» Ніна Кур'ята на своїй сторінці у Facebook повідомила, що «Воля» була єдиним кабельним оператором, у якого був контракт з ВВС. Телеканал можна дивитись на супутнику і в інтернеті.

 

«Рішення було суто комерційним, оскільки ми не могли досягти згоди з приводу комерційних умов з "Волею", - повідомив Kyiv Post речник BBC Алі Коув. - У результаті "Воля" вирішила не поновлювати контракт і припинила трансляцію BBC World News на своїх платформах».

 

При цьому продовжується трансляція каналу BBC World News у пакетах «Волі» для корпоративних клієнтів (B2B), де умови для трансляції не змінювалися. Також приватні абоненти «Волі» можуть дивитися ще один телеканал корпорації BBC - розважальний BBC Entertainment, повідомили в прес-службі «Волі».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6241
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду