«Медіа Група Україна» запускає IPTV на базі мережі «Укртелекому»

«Медіа Група Україна» запускає IPTV на базі мережі «Укртелекому»

5 Лютого 2014
8575
5 Лютого 2014
17:23

«Медіа Група Україна» запускає IPTV на базі мережі «Укртелекому»

8575
«Медіа Група Україна» запускає IPTV на базі мережі «Укртелекому»
«Медіа Група Україна» запускає IPTV на базі мережі «Укртелекому»

Компанія «Діджітал Скрінз» (відеосервіс Oll.tv, що входить до складу холдингу «Медіа Група Україна» і надає послуги інтернет-телебачення за технологією OTT), стає IPTV-провайдером, який працюватиме через мережу оператора «Укртелеком». Сьогодні, 5 лютого, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про видачу ТОВ «Діджітал Скрінз» семи ліцензій IPTV-провайдера.

 

Компанія проліцензувалася як IPTV-провайдер на території семи областей - Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Харківської.

 

Територія надання послуги обмежується окремими містами - обласними центрами та містами з населенням від 10 тисяч осіб. Відповідно, ліцензійний збір для «Діджітал Скрінз» по кожній ліцензії розраховуватиметься для кожного міста окремо, а потім сумуватиметься. Наприклад, у Житомирській області «Діджітал Скрінз» працюватиме в дев'яти містах, ліцензійний збір становитиме 195 тис. 880 грн.

 

Оператором IPTV-мережі є «Укртелеком», з яким «Діджітал Скрінз» підписала відповідну угоду (обидві компанії належать одному бенефіціару - Рінату Ахметову). Компанія розраховує на абонентську базу «Укртелекому» в містах з населенням понад 10 тисяч осіб по всій Україні. Провайдер розглядає можливість розширення кількості операторів мережі, однак поки що оператор один - «Укртелеком».

 

Пакет програм складається з універсальної програмної послуги (це понад 30 каналів) плюс додаткових 25 каналів. Абоненти зможуть приймати їх через оптоволоконні мережі «Укртелекому» з допомогою сет-топ-боксів. Вартість пристроїв коливається від 400 до 800 грн. «Діджітал Скрінз» планує субсидувати абонентів, надаючи сет-топ-бокси в оренду (за подібною моделлю працює провайдер цифрового кабельного телебачення «Воля-кабель»).

 

За словами представників «Діджітал Скрінз», IPTV - технологія, що найбільш динамічно розвивається. У компанії вважають, що проект IPTV є більш перспективним і прибутковим для акціонера, ніж OTT, оскільки технологія IPTV передбачає гарантовану якість зображення для користувачів, на відміну від технології OTT, яка приймається через необмежену кількість інтернет-операторів і залежить від їхньої якості інтернету.

 

Компанія планує розпочати надання послуг через 5-6 місяців після отримання ліцензії - цей час необхідний для завершення технічного забезпечення і запуску технології.

 

Нагадаємо, що сам оператор «Укртелеком», ще будучи державною компанією, у 2009 році запускав IPTV під торговою маркою U.TV і намагався у 2010 році отримати ліцензію IPTV-провайдера, однак Нацрада йому відмовила.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8575
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду