Лодигін, Хомутовський і Лєра Чачибая запускають інтернет-радіо «Аристократи»

Лодигін, Хомутовський і Лєра Чачибая запускають інтернет-радіо «Аристократи»

31 Січня 2014
9002
31 Січня 2014
16:40

Лодигін, Хомутовський і Лєра Чачибая запускають інтернет-радіо «Аристократи»

9002
Цифрова музично-розважальна радіостанція стартує 9 лютого зі спецпрограмуванням, присвяченим ситуації в країні. В ефірі планується музика, шоу та авторські програми. Продюсери станції – Ярослав Лодигін, Данило Хомутовський і Лєра Чачибая
Лодигін, Хомутовський і Лєра Чачибая запускають інтернет-радіо «Аристократи»
Лодигін, Хомутовський і Лєра Чачибая запускають інтернет-радіо «Аристократи»

Автори «Ранкового шоу» на «Просто радіо» Ярослав Лодигін, Данило Хомутовський і Лєра Чачибая (творче об'єднання «Віктор Хлєбоусов») запускають власну цифрову інтернет-радіостанцію «Аристократи». Вони є її співвласниками та продюсерами, а крім того вестимуть прямі ефіри. Подробиці проекту «Детектор медіа» розпитала в пана Лодигіна.

 

Радіостанція працюватиме за доменом aristocrats.fm. Її можна буде слухати через інтернет на комп'ютерах, ноутбуках, смартфонах, у машині (де є інтернет-підключення). «Ми плануємо, що це буде не просто радіостанція й сайт, а ціле ком'юніті. Що це буде проект, який збере всіх розумників країни біля приймачів», - каже пан Лодигін.

 

«Аристократи» стартують у неділю, 9 лютого, зі спеціальними ефірами, присвяченими останнім суспільним процесам і подіям у країні. «Ми планували розпочати мовлення 1 лютого. Але через події в країні переробили концепцію. Ми це називаємо спеціальним мовленням. Поки що в нас не буде можливості запустити всі заплановані проекти, тому що зараз якось недоречно жартувати й розважатися. Тому головна мета спеціальних ефірів - пошук важливих смислів», - розповів пан Лодигін.

 

Станція мовитиме цілодобово з власної студії. Ефір наповнюватимуть музика, а також шоу й авторські програми, розподілені у дві лінійки - ранкову та вечірню. «Піки слухання інтернет-радіо інакші, ніж в ефірного радіо. Ми перевірили на тестах, що це день (слухання на роботі) і пізній вечір (слухання вдома). Наша лінійка враховує ці піки слухання», - розповів пан Лодигін.

 

З 10:00 до 13:00 у прямому ефірі виходитиме «Ранкове шоу», яке із зими 2012-го до осені 2013 року транслювалося на «Просто радіо». Ведучі - Ярослав Лодигін, Данило Хомутовський і Лєра Чачибая.

 

Увечері плануються дві лінійки програм: з 20:00 до 22:00 загальне оглядове шоу дня, з 22:00 до опівночі - музичні й авторські програми. Ця лінійка буде вертикальною, тобто щодня виходитимуть різні програми з різними ведучими. Радіошоу та більшість програм виходитимуть у прямому ефірі, деякі - в запису.

 

Після завершення спеціального програмування мовлення, що залежить від розвитку ситуації в країні, до ефіру «Аристократів» додасться лінійка нічних шоу.

 

Зі слів продюсера, до своєї команди «Аристократи» залучили багатьох цікавих людей. Наприклад, авторську програму на радіо «Аристократи» вестиме психіатр Тіна Берадзе, яка є експертом нового реаліті-шоу «Сім'я» на каналі «1+1»,. «Ми сподіваємося, що її шоу буде заспокоювати та лікувати душі слухачів», - каже пан Лодигін. Імена інших ведучих і членів команди він обіцяє оголосити згодом.

 

Решту ефіру «Аристократів» заповнюватиме музика. Музичним редактором станції стала Лєра Чачибая. Базовою складовою, зі слів пана Лодигіна, буде сучасна музика - все, що підпадає під широкий термін «інді». «Ми називаємо наш формат "музичною диктатурою". Це що завгодно - від класики до сучасної музики. Все найкраще, що зараз є, ми даватимемо в ефір, але це не буде Джастін Бібер. Ми також продовжимо підтримувати українських музикантів, таких як Джамала, The Maneken, Софі Віллі, The Hardkiss та інших. Будуємо майданчик для живих виступів в ефірі, звідки будемо вести відеотрансляції. Продовжимо організовувати фестивалі сучасної української музики», - розповів продюсер.

 

Своєю аудиторією радіо «Аристократи» вважає тих людей, які слухали «Ранкове шоу» на «Просто радіо». «Ми розраховуємо за перший місяць мати до 10 тисяч слухачів, а до кінця року - 100 тисяч. Виміряти аудиторію інтернет-радіо дуже просто: за допомогою Google Analytics», - зауважив пан Лодигін. Ядром аудиторії нової станції, на його думку, є так звані «фейсбукери»: «Українських користувачів Facebook уже 3 мільйони - серйозна кількість. Ми будемо боротися за ці 3 мільйони розумних, освічених людей, які прагнуть у першу чергу спілкування».

 

Окремі плани в команди «Аристократів» - щодо сайту. «Наш сайт стане приємною іграшкою для наших відвідувачів», - обіцяє пан Лодигін. Значну увагу творці приділяють візуальній складовій, над якою працюватиме запрошений карикатурист. Крім того, команда проекту, маючи досвід виробництва фільмів («Дрифтер», «Золотий парашут») і телепрограм («Наші», «Таємний підвал Ярослава Лодигіна»), планує розвивати відеонапрямок сайту. «Веб-трансляції з радіоефірів нецікаві, тож у нас їх не буде. Ми краще знайдемо і придумаємо більш свіжий формат для відео», - уточнив продюсер станції.

 

Інтернет-партнером радіостанції, який забезпечує бродкастинг і розробляє сайт, стала студія «Клаксон».

 

Радіо «Аристократи» поки що не планує брати участь у конкурсі на вільні частоти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. «Звичайно, нам би дуже хотілося мати частоту. Але зараз усі вони під таким прицілом, а ми люди волелюбні, тож не впевнений, що нам слід у це втягуватися», - пояснив пан Лодигін.

 

При цьому засновники інтернет-радіостанції розцінюють її виключно як бізнес-проект, який до кінця року має вийти на самоокупність. Передумовами для розвитку бізнесу називають зростання ринку інтернет-реклами та незаповненість ніші інтернет-радіо. «Аристократи» зароблятимуть кошти за рахунок банерної реклами на сайті і радіореклами в ефірі. Пан Лодигін каже, що попередніх домовленостей з рекламодавцями вже досягнуто і з перших днів в ефірі буде реклама.

 

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9002
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду