З українського «Коммерсанта» звільнився журналіст Артем Скоропадський

З українського «Коммерсанта» звільнився журналіст Артем Скоропадський

20 Листопада 2013
7154
20 Листопада 2013
12:51

З українського «Коммерсанта» звільнився журналіст Артем Скоропадський

7154
З українського «Коммерсанта» звільнився журналіст Артем Скоропадський
З українського «Коммерсанта» звільнився журналіст Артем Скоропадський

Журналіст відділу «Суспільство» Артем Скоропадський припинив співпрацю з газетою «Коммерсант Украина». Цю інформацію він підтвердив «Детектор медіа» особисто, уточнивши, що звільнився за власною ініціативою.

 

За йо словами, 18-го листопада він подав заяву про звільнення за згодою сторін. «Найближчим часом я ніде не працюватиму. Відпочину - втомився протягом семи років роботи в одному й тому ж виданні», - розповів Артем Скоропадський.

 

Головний редактор «Коммерсант Украина» Валерій Калниш у коментарях «Детектор медіа» зазначив: «Артем прийняв рішення піти з Комерсанта і я сприйняв його пропозицію з розумінням. Він протягом семи років пише - і пише, підкреслю, дуже добре - про вуличні акції, висвітлює події як в стані "правих", так і "лівих". Я вважаю його одним з найкращих журналістів в країні, які висвітлюють церковну тематику. Але я прекрасно розумію, що рано чи пізно займатися одним і тим же напрямком стомлює. Видно, цей момент і настав. Ми зустрілися, поговорили і розійшлися друзями, ким ми власне і були всі ці роки».

 

За словами редактора, хто стане четвертим кореспондентом у відділі «Суспільство», наразі невідомо. «Думаю, нова людина з'явиться з січня наступного року», - сказав пан Калниш.

 

Як писала «Детектор медіа», нещодавно організатори презентації книги «Український Троцький» звинуватили журналіста у тому, що він разом із представниками ВО «Свобода» зірвав захід і дискусію у київській книгарні «Є». Також вони надали відео інциденту.

 

У коментарі Артем Скоропадський спростував звинувачення у зриві заходу і запевнив, що прийшов на цей захід під час відпустки, не як журналіст, а як громадянин. За його словами, він вважає Троцького представником людиноненависницької ідеології та хотів висловити цю позицію. При цьому пан Скоропадський наголосив, що, як громадянин Росії, не може бути членом ані ВО «Свобода», ані інших українських політичних партій та у своїй журналістській роботі дотримується принципів об`єктивності та неупередженості.

 

Валерій Калниш зазначив, що у зв`язку з цим випадком питань у редакції до Артема Скоропадського не виникло: «Артем на той  момент перебував у відпустці. Він не був на редакційному завданні. В особисте життя один одного ми не втручаємося і не стежимо за тим , хто і чим займається у вільний від роботи час - нам вистачає того, що ми по 12 годин бачимо один одного на роботі».

 

Артем Скоропадський - автор численних репортажів з мітингів та масових акцій. Також він висвітлює релігійну тематику та є лауреатом другої в Україні премії імені блаженного Кароля Войтили (папи римського Іоанна Павла ІІ).

 

«Детектор медіа»

Фото Руслана Новосьола

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7154
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду