Курченко обіцяє інвестувати в UMH $ 100 млн і підтримувати редакційну незалежність

Курченко обіцяє інвестувати в UMH $ 100 млн і підтримувати редакційну незалежність

21 Червня 2013
8132
21 Червня 2013
10:21

Курченко обіцяє інвестувати в UMH $ 100 млн і підтримувати редакційну незалежність

8132
Курченко обіцяє інвестувати в UMH $ 100 млн і підтримувати редакційну незалежність
Курченко обіцяє інвестувати в UMH $ 100 млн і підтримувати редакційну незалежність

Група компаній СЄПЕК (ВЕТЕК) офіційно заявила про купівлю UMH Group (УМХ), обіцяючи інвестиції в розвиток проектів і незалежність редакційної політики. Про це йдеться в повідомленні СЄПЕК, яке цитує «Корреспондент.net».

 

«Сторони завершили процес переговорів, підписали договір купівлі-продажу 100% акцій і почали фінансувати угоду. На сьогодні сплачено близько 50% від суми угоди», - йдеться в повідомленні СЄПЕК.

 

Завершення операції планується протягом 8 місяців. До остаточного закриття угоди структури UMH group будуть працювати в колишньому режимі, повідомляє СЄПЕК.

 

«Ми шукаємо прибуткові та перспективні українські медіаоб'єкти. Готові й далі інвестувати в розвиток ефективних українських ЗМІ. UMH - одне з них. Ми зацікавлені в тому, щоб холдинг став привабливим бізнес-активом. Будемо розвивати існуючі ресурси UMH - інтернет, радіо, телебачення, видавничий бізнес і роздрібну мережу, а також розширимо їх перелік», - заявив голова наглядової ради групи СЄПЕК Сергій Курченко.

 

У своєму офіційному повідомленні про купівлю UMH group група компаній СЄПЕК заявляє, що «висловлює повну зацікавленість у капіталізації та прибутковості бізнесу UMH group і підтримуватиме незалежність редакцій, забезпечіть можливість дотримання ними журналістських стандартів, а також готова підписати з журналістськими колективами відповідні угоди».

 

СЄПЕК заявляє, що в найближчі три роки після отримання прав власності та повного закриття угоди збирається реінвестувати прибуток UMH group у її розвиток і додатково інвестувати в різні проекти UMH до $ 100 млн. доларів.

 

«В UMH group відмінні перспективи зростання на медійному ринку, а також в інтернет-сегменті, що динамічно розвивається. Група володіє високим кадровим потенціалом у журналістиці та медіаменеджменті. Ми хочемо вивести компанію на перші позиції у всіх напрямках, де вона працює, і готові інвестувати в її розвиток», - заявив пан Курченко, коментуючи угоду.

 

Нагадаємо, уніч з 20 на 21 червня стало відомо, що UMH Group і група СЄПЕК (ВЕТЕК) Сергія Курченка підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій медіахолдингу UMH. Завершення операції планується на перший квартал 2014 року. Зі слів Бориса Ложкіна, близько половини від суми угоди акціонери UMH отримають одразу. Решту виплат реструктуровано до березня 2014 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8132
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду