«Коммерсантъ» запустив оновлений сайт

1 Листопада 2013
3591
1 Листопада 2013
20:25

«Коммерсантъ» запустив оновлений сайт

3591
«Коммерсантъ-Украина» теж планує оновити свій сайт до Нового року
«Коммерсантъ» запустив оновлений сайт

1 листопада російський видавничий дім «Коммерсантъ» запустив оновлений сайт kommersant.ru на основі технології адаптивного дизайну. Про це йдеться в повідомленні на сайті.

 

«У рамках нового дизайну kommersant.ru ідея максимальної зручності для читача втілена в трьох принципах. По-перше, це коректне відображення сайту на будь-яких мобільних пристроях, комфортне читання і навігація для всіх мобільних користувачів. По-друге - максимально швидке завантаження сторінок на будь-яких пристроях. По-третє - мінімальне навантаження на низькопродуктивні пристрої (популярні в Росії смартфони минулих поколінь, у тому числі на платформі Symbian)», - повідомляє «Коммерсантъ».

 

За даними видання, це перший у Росії повноцінний запуск сайту в адаптивному дизайні для ЗМІ такого масштабу. Після періоду тестування «Коммерсантъ» відкриє три нові спеціальних розділи, присвячених автомобілям, нерухомості та фінансовим послугам.

 

Адаптивний дизайн - концепція веб-дизайну, заснована на ідеї єдиного дизайну сайту з убудованою функцією адаптації веб-сторінок для зручного і комфортного перегляду на будь-якому з пристроїв з можливістю виходу в інтернет. Онлайн-ресурс Mashable, присвячений технологіям і соціальним медіа, проголосив 2013 «роком адаптивного дизайну».

 

Перейти на новий дизайн планує й сайт видавничого дому «Комерсант-Україна» kommersant.ua. Про це в коментарі «Детектор медіа» повідомив керівник інтернет-проектів українського «Коммерсанта» Ігор Миколюк. «Ми всі в тренді, зараз працюємо над новою версією, яка запуститься найближчим часом - ближче до Нового року», - розповів він.

 

З його слів, над переробкою українського та російського сайтів працює одна компанія, але українська версія відрізнятиметься від російської, оскільки вперше kommersant.ua не повністю копіюватиме дизайн kommersant.ru. «Сайт приблизно на дві третини наслідуватиме російський. Ми створюємо модулі, характерні тільки для українського ринку, та замінюємо російські. Ми оцінили український ринок як дещо інакший від російського, тому вносимо свої пропозиції», - розповів пан Миколюк.

 

З поточною версією сайту український «Коммерсантъ» працює протягом трьох з половиною років. Його дизайн повторює попередній дизайн російського «Коммерсанта».

 

Старий дизайн

 

Новий дизайн

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3591
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду