У мільйонниках радіо слухають стабільно добре

У мільйонниках радіо слухають стабільно добре

9 Жовтня 2013
9683
9 Жовтня 2013
14:37

У мільйонниках радіо слухають стабільно добре

9683
Радіокомітет оприлюднив дані радіослухання в містах-мільйонниках у першій половині 2013 року. Вони свідчать: революційних змін не спостерігається, на ринку панує стабільність, що є одним із показників успішності.
У мільйонниках радіо слухають стабільно добре
У мільйонниках радіо слухають стабільно добре

У містах-мільйонниках радіо слухають стабільно добре. Про це свідчать дані чергової хвилі дослідження радіослухання, які оприлюднив «Радіокомітет». Нагадаємо, дослідження* проводить компанія GfK на замовлення індустріального об'єднання «Радіокомітет».

 

Дані нової хвилі свідчать, що кількість українців, які контактують з радіо впродовж тижня, стабільно висока, без істотних змін порівняно з даними попередніх хвиль - 89, 2 %.

 

 

За даними GfK, десятка лідерів залишилась незмінною. «Усі станції зберігають за собою закріплені раніше позиції, незважаючи на ринкові коливання та сезонність. Радіо в цілому повільно та впевнено набирає оберти», - говорить маркетинг-директор радіогрупи УМХ Євгенія Курмаз.

 

 

«У цій хвилі дослідження жодна радіостанція на ринку не втратила, а навпаки, слухання радіо в цілому зросло, - говорить маркетинг-директор радіогрупи «ТАВР Медіа» Оксана Шавель. - Частка радіо залишається достатньо високою, що дає підстави констатувати стійку зацікавленість мешканців міст із населенням мільйон+ до такого носія, як радіо».

 

 

Найбільш активними радіослухачами в містах-мільйонниках залишаються чоловіки - свідчать дані поточної хвилі дослідження. «Найбільше чоловіки віддають перевагу радіостанціям "Хіт FM", "Русское радио", радіо "Шансон", "Авторадіо", Kiss FM та "Радіо Roks". Серед молодіжної аудиторії гарні показники демонструють Люкс FM та Kiss FM, стабільна цікавість до "Хіт FM" та "Русского радио". Радіостанції, що обслуговують контингент більш старшого віку - "Ретро FM" та радіо "Мелодія" - також знаходяться у 10-ці кращих», - зазначає Оксана Шавель.

 

 


 

«Якісно новий підхід до дослідження аудиторії, а, відповідно, до створення продукту, що більш точно відповідає її інтересам, дає можливість із оптимізмом дивитись у майбутнє українського радіо», - впевнена Євгенія Курмаз.

 

А Катерина М'ясникова, керівник «Радіокомітету», виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників, звертає увагу на нові дані, котрі будуть доступними у наступній хвилі дослідження: «У вересні до дослідження радіослухання у містах-мільйонниках долучились дві регіональні радіостанції: "РадіоМікс" із Дніпропетровська та "FM Галичина" зі Львова. Ці компанії за результатами наступної хвилі отримають чітку картинку по власній аудиторії та позиції в рейтингу у своєму регіоні. Це допоможе їм не лише більш якісно вибудовувати взаємовідносини з рекламодавцями, але й створювати продукт, що максимально відповідає запитам ЦА. Поява у даних дослідження цих компаній - правильний та логічний крок, тому що дослідження і створювалось "Радіокомітетом" як інструмент більш цивілізованої роботи не лише загальнонаціонального, а й регіональних ринків».

 

* Дослідження Radio Research проводиться компанією GfK Ukraine методом комп'ютеризированого телефонного опитування за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення індустріального об'єднання «Радіокомітет». Опитування проводилось серед населення України у віці 12-65 років. Дані хвилі дослідження охоплюють період з 21 січня по 31 березня 2013 року. Обсяг вибірки - 12 377 респондентів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9683
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду