ТРК «Ера» заборгувала Концерну РРТ 4,6 млн грн

ТРК «Ера» заборгувала Концерну РРТ 4,6 млн грн

30 Вересня 2013
6336
30 Вересня 2013
20:35

ТРК «Ера» заборгувала Концерну РРТ 4,6 млн грн

6336
ТРК «Ера» заборгувала Концерну РРТ 4,6 млн грн
ТРК «Ера» заборгувала Концерну РРТ 4,6 млн грн

Господарський суд Києва зобов'язав телерадіокомпанію «Ера» сплатити 4,6 млн грн боргу Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (РРТ) за надані їй послуги з трансляції з грудня 2012 по липень 2013 року. Про це повідомила газета «Капитал».

 

Сума боргу була значно більшою, але телерадіокомпанія вже сплатила понад 1 млн грн, розповів виданню заступник гендиректора Концерну РРТ Анатолій Антоненко. З його слів, телеканал платив за послуги, але не в повному обсязі. «Ми з телеканалом домовилися про сплату боргу, але якщо він перестане його сплачувати, то ми подамо на примусове виконання рішення суду і можемо перестати їх обслуговувати», - зауважив він.

 

Генеральний директор ТРК «Ера» Ігор Лоташевський повідомив, що телеканал уже подав апеляцію, оскільки не згоден з рішенням суду. «Концерн завищив суму боргу щонайменше на 50%, тому ми будемо доводити свою рацію в апеляційному суді», - сказав він.

 

Представник Концерну РРТ впевнений, що й апеляцію ТРК «Ера» програє. «У нас усе прописано в угодах, скільки вони нам винні. Таку суму канал і повинен сплатити», - каже пан Антоненко.

 

Як нагадує видання, в травні 2013 року ТРК «Ера» припинила мовлення із супутника Astra 4A, ліцензію на яке отримала у вересні 2011 року. Зі слів пана Лоташевського, це тимчасове призупинення супутникового мовлення і пов'язане воно з технічними аспектами. «Ми призупинили мовлення. Оскільки в нас зараз іде модернізація апаратно-студійного комплексу», - сказав він і додав, що «Ера» відновить супутникове мовлення в листопаді цього року.

 

Віце-президент супутникової платформи SES Astra Онно Зонневельд повідомив, що ТРК «Ера» завжди вчасно оплачувала послуги трансляції. Про причини призупинення мовлення він не зміг повідомити нічого.

 

Вартість мовлення на супутнику, за словами медіа експерта Віталія Мосейчука, становить приблизно $ 25-30 тис. на місяць.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6336
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду