Томенко просить уряд розібратися з різким підвищенням тарифів «Укрпошти»

Томенко просить уряд розібратися з різким підвищенням тарифів «Укрпошти»

26 Вересня 2013
5339
26 Вересня 2013
18:09

Томенко просить уряд розібратися з різким підвищенням тарифів «Укрпошти»

5339
Томенко просить уряд розібратися з різким підвищенням тарифів «Укрпошти»
Томенко просить уряд розібратися з різким підвищенням тарифів «Укрпошти»

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова з вимогою розібратися у необґрунтованому, на його переконання, підвищенні «Укрпоштою» з 1 січня 2014 року тарифів на передоплату та доставку періодичних видань на 45 %.

 

На думку народного депутата, таке суттєве підвищення тарифів є економічно необґрунтованим та завдасть суттєвого удару друкованим засобам масової інформації.

 

«Таке враження, що в нашій країні відбулася "суперінфляція", інакше як пояснити підвищення тарифів одразу на 45%. Окрім того, таке рішення сильно б'є по невеликих газетах, особливо по місцевій пресі. В умовах, коли Україна готується до реалізації концепції роздержавлення ЗМІ, це виглядає як спроба довести до банкрутства місцеві періодичні видання», - вважає Микола Томенко.   

 

Голова Комітету також нагадав, що проти намірів «Укрпошти» підвищити тарифи на 45% виступали також Національна спілка журналістів України та Державний комітет телебачення і радіомовлення.

 

У зв'язку з цим народний депутат вимагає від керівництва уряду вплинути на ситуацію та скасувати наказ Мінінфраструктури України, на який посилається «Укрпошта», підвищуючи тарифи на прийняття передоплати та доставку періодичних видань на 45 %.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», в «Укрпошті» заявляють, що діючі тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою не переглядалися з 1 січня 2010 року. «Ці тарифи розраховані на основі фактичних витрат підприємства 2008 року без урахування рентабельності, залишалися незмінними упродовж чотирьох років і є збитковими для підприємства. Водночас за ці чотири роки значно подорожчало пальне, неодноразово підвищувалася мінімальна заробітна плата і постійно зростали витрати на виробництво», - йдеться в повідомленні монополіста.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5339
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду