detector.media
26.09.2013 18:09
Томенко просить уряд розібратися з різким підвищенням тарифів «Укрпошти»
Томенко просить уряд розібратися з різким підвищенням тарифів «Укрпошти»

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова з вимогою розібратися у необґрунтованому, на його переконання, підвищенні «Укрпоштою» з 1 січня 2014 року тарифів на передоплату та доставку періодичних видань на 45 %.

 

На думку народного депутата, таке суттєве підвищення тарифів є економічно необґрунтованим та завдасть суттєвого удару друкованим засобам масової інформації.

 

«Таке враження, що в нашій країні відбулася "суперінфляція", інакше як пояснити підвищення тарифів одразу на 45%. Окрім того, таке рішення сильно б'є по невеликих газетах, особливо по місцевій пресі. В умовах, коли Україна готується до реалізації концепції роздержавлення ЗМІ, це виглядає як спроба довести до банкрутства місцеві періодичні видання», - вважає Микола Томенко.   

 

Голова Комітету також нагадав, що проти намірів «Укрпошти» підвищити тарифи на 45% виступали також Національна спілка журналістів України та Державний комітет телебачення і радіомовлення.

 

У зв'язку з цим народний депутат вимагає від керівництва уряду вплинути на ситуацію та скасувати наказ Мінінфраструктури України, на який посилається «Укрпошта», підвищуючи тарифи на прийняття передоплати та доставку періодичних видань на 45 %.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», в «Укрпошті» заявляють, що діючі тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою не переглядалися з 1 січня 2010 року. «Ці тарифи розраховані на основі фактичних витрат підприємства 2008 року без урахування рентабельності, залишалися незмінними упродовж чотирьох років і є збитковими для підприємства. Водночас за ці чотири роки значно подорожчало пальне, неодноразово підвищувалася мінімальна заробітна плата і постійно зростали витрати на виробництво», - йдеться в повідомленні монополіста.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY