Кінцевий покупець українського «Эксперта» – з України

Кінцевий покупець українського «Эксперта» – з України

20 Вересня 2013
5128
20 Вересня 2013
14:46

Кінцевий покупець українського «Эксперта» – з України

5128
Інтерес «ВЕТЕК-медіа», холдингу Гужви та видавців «Капитала» до «Эксперта» видавець заперечує
Кінцевий покупець українського «Эксперта» – з України
Кінцевий покупець українського «Эксперта» – з України

Кінцевий покупець щоденного ділового журналу «Эксперт Украина» - з України. Про це з посиланням на Олександра Пилипенка, топ-менеджера з оточення Сергія Тарути (попереднього власника журналу) пише Forbes.ua.

 

Однак ім'я покупця пан Пилипенко назвати відмовився.

 

Натомість генеральний директор ТОВ «Експерт Україна», що видає журнал, Олександр Харебін повідомив, що видання купив російський інвестор, представник фінансової сфери. За інформацією Forbes.ua, він може виступати посередником в угоді.

 

За останній рік у друковані медіа активно інвестували «Ділова преса країни» (видає щоденну ділову газету «Капитал»), холдинг «Мультимедіа інвест груп» Ігоря Гужви і група СЄПЕК (ВЕТЭК), яка завершує угоду з придбання UMH Group. Пан Харебін категорично заперечує інтерес цих структур до українського «Эксперта».

 

«На сьогоднішній день і на 1 жовтня, коли угода буде закрита, жодна з перерахованих компаній - ні "ВЕТЕК-медіа", ні видавець "Вестей", ні "Ділова преса країни" - не є стороною угоди», - підкреслив він.

 

Як писала «Детектор медіа», журнал «Эксперт Украина» припинив роботу. Останній 402-й номер вийшов 16 вересня. Колектив звільняють без жодних компенсацій. За словами пана Харебіна, видання купили російські інвестори, які мають намір перезапустити його з 1 січня 2014 року. Про збереження «Эксперт Украина» в онлайні не йдеться.

 

Діловий тижневик «Эксперт Украина» видавався медіахолдингом «Медіа інвест груп» за ліцензією російської групи компаній «Эксперт» з листопада 2004 року. Наприкінці 2008 року російська сторона вийшла з проекту, в якому володіла 50%.

 

Тривалий час головним редактором журналу був Іскандер Хісамов, який нині очолює тижневик «Вести. Репортер», що видається за ліцензією іншого проекту групи компаній «Эксперт» - «Русский репортер». У березні 2009-го після закінчення строку контракту він залишив «Эксперт Украина». Відтоді в.о. головного редактора був Андрій Блінов. Нещодавно, влітку 2013-го, у нього теж закінчився строк дії контракту й обов'язки головреда перейшли до Олександра Данковського - керівника напрямку «Компанії та ринки».

 

Нагадаємо, влітку 2012 року холдинг «Медіа інвест груп» закрив щоденну ділову газету «Экономические известия» і діловий журнал «Статус», перевівши видання в онлайн. Відтоді не припинялися чутки про ймовірне закриття «Эксперт Украина».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5128
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду