Журнал «Эксперт Украина» припинив роботу (ДОПОВНЕНО)

Журнал «Эксперт Украина» припинив роботу (ДОПОВНЕНО)

19 Вересня 2013
10613
19 Вересня 2013
00:26

Журнал «Эксперт Украина» припинив роботу (ДОПОВНЕНО)

10613
Видання продали росіянам. Колектив звільняють без жодних компенсацій
Журнал «Эксперт Украина» припинив роботу (ДОПОВНЕНО)
Журнал «Эксперт Украина» припинив роботу (ДОПОВНЕНО)

Діловий щотижневий журнал «Эксперт Украина» припинив свою роботу. Про це у Facebook повідомив редактор напрямку «Економіка та фінанси» журналу Павло Харламов.

 

Останній 402-й номер видання вийшов 16 вересня.

 

Як повідомив виданню Capital.ua генеральний директор ТОВ «Експерт Україна» Олександр Харебін, тижневик придбали російські інвестори. Суму угоди та покупців він відмовився називати.

 

«Існуюча команда не збережеться», - сказав він і додав, що співробітники, якщо захочуть продовжувати роботу в журналі, повинні будуть домовлятися з новими власниками.

 

Зі слів пана Харебіна, нові інвестори мають намір провести рестарт видання, тому випуск журналу зупинено до 1 січня 2014 року.

 

В. о. головного редактора журналу Олександр Данковський розповів «Детектор медіа», що остаточне рішення, на його думку, було прийнято на початку цього тижня. «Повідомив нам про це генеральний директор Олександр Харебін 19 вересня. Раніше, на початку вересня чи наприкінці серпня він же говорив про те, що такий сценарій можливий. Уже тоді тривали перемовини з потенційним покупцем», - каже пан Данковський.

 

Ім'я нового власника журналістам не повідомили. Пан Харебін лише сказав їм, що це якісь росіяни, причому не ті, які видають «Эксперт» у Росії. Нібито вони проведуть рестарт видання з 1 січня 2014 року, але «не з цією командою і навіть не в цьому офісі».

 

Щодо причин продажу видання пан Данковський зауважує: «Наскільки я знаю, видання було дотаційним, і попередній власник, ІСД, більше не захотів його фінансувати (хоча й раніше робив це вкрай неакуратно, не виконуючи власних зобов'язань)».

 

Про збереження «Эксперт Украина» в онлайні не йдеться - лише протягом деякого часу буде підтримуватися попередній сайт, тобто збережеться доступ до старих публікацій, повідомив пан Данковський.

 

Колектив журналу звільняють не за скороченням штату, а вимагають писати заяви про звільнення за власним бажанням або за згодою сторін, без жодних компенсацій. Зі слів пана Данковського, не всі погоджуються.

 

«Колектив розповзається, й особисто мені його дуже шкода. Це була далеко не найслабша команда на ринку, тому, на мою думку, новий власник втрачає людський капітал. Частина народу звільнилася ще до оголошення остаточного рішення», - розповів головний редактор.

 

Сам пан Данковський має кілька пропозицій про роботу. Каже, що здебільшого його кличуть різні сайти на посаду редактора відділу. За його інформацією, далеко не в усіх співробітників аналогічна ситуація, хоча дехто має варіанти працевлаштування, адже проблеми у видання почалися не вчора.

 

Павло Харламов повідомив у Facebook, що наразі розвиватиме сайт «Реальная экономика», де є заступником головного редактора, а невдовзі оголосить про запуск власного проекту.

 

Діловий тижневик «Эксперт Украина» видавався медіахолдингом «Медіа інвест груп» за ліцензією російської групи компаній «Эксперт» з листопада 2004 року. Наприкінці 2008 року російська сторона вийшла з проекту, в якому володіла 50%.

 

Тривалий час головним редактором журналу був Іскандер Хісамов, який нині очолює тижневик «Вести. Репортер», що видається за ліцензією іншого проекту групи компаній «Эксперт» - «Русский репортер». У березні 2009-го після закінчення строку контракту він залишив «Эксперт Украина». Відтоді в.о. головного редактора був Андрій Блінов. Нещодавно, влітку 2013-го, у нього теж закінчився строк дії контракту й обов'язки головреда перейшли до Олександра Данковського - керівника напрямку «Компанії та ринки».

 

Нагадаємо, влітку 2012 року холдинг «Медіа інвест груп» закрив щоденну ділову газету «Экономические известия» і діловий журнал «Статус», перевівши видання в онлайн. Відтоді не припинялися чутки про ймовірне закриття «Эксперт Украина».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10613
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Металл
3842 дн. тому
Почему же так жестоко с сайтом поступают? Старый собственник не хочет отдавать архив или новый - забирать?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду