Хакер заблокував рівненський сайт і вимагає «писати правдиві статті»

Хакер заблокував рівненський сайт і вимагає «писати правдиві статті»

13 Вересня 2013
15234
13 Вересня 2013
11:53

Хакер заблокував рівненський сайт і вимагає «писати правдиві статті»

15234
Хакер заблокував рівненський сайт і вимагає «писати правдиві статті»
Хакер заблокував рівненський сайт і вимагає «писати правдиві статті»

9 вересня рівненське інтернет-видання «ВСЕ» атакував хакер, який пізніше надіслав редакції лист з вимогами,  дві з яких стосуються правил коментування та дискусії на сайті, а інша - «правдивості статей». Лист хакера редакція «ВСЕ» оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.

 

У своєму листі анонімний хакер висунув журналістам три вимоги: приховувати ІР-адреси коментаторів, почати модерувати коментарі під матеріалами та писати «правдиві статті».

 

 

Як йдеться у повідомленні редакції «ВСЕ» у Facebook, хакерська атака 9 вересня була вже другою спробою заблокувати сайт. На думку журналістів видання, такі спроби пов'язані з публікацією матеріалів про зловживання чиновників.

 

«Очевидно, що атаки пов`язані з низкою скандальних публікацій, які з`явилися на сайті в останні дні. Правда, яка публікується на сайті, дуже незручна для чиновників, політиків та депутатів. З «ВСЕ» борються, значить бояться», - пишуть журналісти «ВСЕ».

 

Наразі колектив видання  укріплює сервери, щоб запобігти майбутнім атакам, та наголошує, що за будь-яких умов не прийматиме вимог хакера.

 

«Шановні читачі! Будьте певні, ми на переговори з терористами не підемо! Навіть якби вони повністю видалили сайт. Бо наша сила - не в файлах на сервері, а в правді, яку ви можете у нас читати. Вчора отримали кілька сотень звернень від рівнян на нашу підтримку, всі бажають  і далі продовжувати нашу справу. Так і буде. Ми вже залучили спеціалістів і укріплюємо оборону сервера» - повідомив колектив «ВСЕ» своїм читачам у Facebook.

 

Один з редакторів «ВСЕ» Олексій Кривошеєв у коментарі виданню «Четверта влада» повідомив, що поки що редакція не подавала заяву в правоохоронні органи, оскільки наразі головне завдання - налагодити роботу сайту. Як тільки сайт запрацює, відповідну заяву буде направлено у міліцію. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15234
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду