«ВолиньPost» пов’язує хакерську атаку із своїми журналістськими розслідуваннями

«ВолиньPost» пов’язує хакерську атаку із своїми журналістськими розслідуваннями

11 Вересня 2013
16064
11 Вересня 2013
13:10

«ВолиньPost» пов’язує хакерську атаку із своїми журналістськими розслідуваннями

16064
«ВолиньPost» пов’язує хакерську атаку із своїми журналістськими розслідуваннями
«ВолиньPost» пов’язує хакерську атаку із своїми журналістськими розслідуваннями

9-10 вересня сервер , на якому розміщується інтернет-видання «ВолиньPost», піддали потужній DDoS-атаці. Про це повідомляє видання.

 

Атака на сервер «ВолиньPost» тривала у понеділок, 9 вересня, близько 4 годин, з 18.00 до 22.00. У цей час відвідувачі мали проблеми з використанням ресурсу: не відкривалися або ж надто повільно завантажувалися сторінки. Ще одна атака розпочалася наступного дня, у вівторок 10 вересня, близько 11.30.

 

Фахівці студії Artefact.St, яка здійснює технічне обслуговування сайту volynpost.com , змогли впорались з хакерською атакою. Як повідомляє видання, під час пікового навантаження на сервер сайт все ж таки продовжував працювати. Фахівці студії також стверджують, що атака була потужною й мала усі ознаки «недешевої».

 

Керівник проекту «ВолиньPost» Володимир Пащенко пов'язує хакерські атаки з викривними журналістськими матеріалами про відомих людей  Луцьку.

 

«Публікації нашого видання запросто могли стати комусь "поперек горла". Тим більше, що журналісти видання "розкопали" кілька надто цікавих фактів про відомих і впливових осіб у Луцьку. Допускаю, що інформація про те, що на "ВолиньPost" готується надто небажана для них публікація, могла потрапити до цих людей. Що й спричинило їх бажання "покласти" сайт», - заявив пан Пащенко.

 

Володимир Пащенко також не виключає можливості того, що на сайт і далі здійснюватимуться атаки, але він запевнив, що журналісти видання не перестануть працювати та публікувати критичні матеріали.

 

«Смішно спостерігати за такими недолугими спробами заткнути нам рота. Адже саме так я розцінюю причини цих атак. Ну, витратять ці дядьки ще кілька тисяч доларів, ну, зроблять ще кілька атак. І що? В найгіршому випадку сайт стане недоступним для користувачів на кілька годин. Я певен, наші читачі поставляться до цього з розумінням і продовжать нас читати після усунення проблем. А ми в свою чергу працювати, писати і викривати», - запевнив керівник проекту «ВолиньPost».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16064
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду