detector.media
11.09.2013 13:10
«ВолиньPost» пов’язує хакерську атаку із своїми журналістськими розслідуваннями
«ВолиньPost» пов’язує хакерську атаку із своїми журналістськими розслідуваннями

9-10 вересня сервер , на якому розміщується інтернет-видання «ВолиньPost», піддали потужній DDoS-атаці. Про це повідомляє видання.

 

Атака на сервер «ВолиньPost» тривала у понеділок, 9 вересня, близько 4 годин, з 18.00 до 22.00. У цей час відвідувачі мали проблеми з використанням ресурсу: не відкривалися або ж надто повільно завантажувалися сторінки. Ще одна атака розпочалася наступного дня, у вівторок 10 вересня, близько 11.30.

 

Фахівці студії Artefact.St, яка здійснює технічне обслуговування сайту volynpost.com , змогли впорались з хакерською атакою. Як повідомляє видання, під час пікового навантаження на сервер сайт все ж таки продовжував працювати. Фахівці студії також стверджують, що атака була потужною й мала усі ознаки «недешевої».

 

Керівник проекту «ВолиньPost» Володимир Пащенко пов'язує хакерські атаки з викривними журналістськими матеріалами про відомих людей  Луцьку.

 

«Публікації нашого видання запросто могли стати комусь "поперек горла". Тим більше, що журналісти видання "розкопали" кілька надто цікавих фактів про відомих і впливових осіб у Луцьку. Допускаю, що інформація про те, що на "ВолиньPost" готується надто небажана для них публікація, могла потрапити до цих людей. Що й спричинило їх бажання "покласти" сайт», - заявив пан Пащенко.

 

Володимир Пащенко також не виключає можливості того, що на сайт і далі здійснюватимуться атаки, але він запевнив, що журналісти видання не перестануть працювати та публікувати критичні матеріали.

 

«Смішно спостерігати за такими недолугими спробами заткнути нам рота. Адже саме так я розцінюю причини цих атак. Ну, витратять ці дядьки ще кілька тисяч доларів, ну, зроблять ще кілька атак. І що? В найгіршому випадку сайт стане недоступним для користувачів на кілька годин. Я певен, наші читачі поставляться до цього з розумінням і продовжать нас читати після усунення проблем. А ми в свою чергу працювати, писати і викривати», - запевнив керівник проекту «ВолиньPost».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY