Російська компанія з моніторингу телеефіру Comexp планує розпочати роботу в Україні

30 Серпня 2013
6237

Російська компанія з моніторингу телеефіру Comexp планує розпочати роботу в Україні

6237
Російська компанія з моніторингу телеефіру Comexp планує розпочати роботу в Україні

Як відомо, сьогодні 90 % ринку купує рекламу по рейтингах. Клієнти орієнтуються скоріше на загальні результати компанії, ніж на слідування конкретного графіку виходів. Дана технологія прийнята в усьому світі, але експерти стверджують, що результати рейтингів не завжди відображають реальну картину. Існує досить висока ймовірність, що рекламодавці не отримують того обсягу реклами, за який платять. Масштабність проблеми варіюється від зниження кількості виходів ролика до його втрати, що особливо часто трапляється в регіональному блоці.

 

Звісно, в рекламодавців є можливість проводити власний паралельний моніторинг, але цей інструмент не популярний через велику вартість і трудомісткість. Технологічне рішення проблеми пропонує російська компанія Comexp http://www.comexp.ru/, яка є розробником прикладних рішень у сфері технології розпізнавання образів. За результатами проведеного компанією моніторингу ТБ, відсоток невиходів ТБ-реклами в деяких містах Росії може досягати 60-70 %. Comexp розробив технологію, що дозволяє розпізнавати зображення на основі механізму, що моделює зорове сприйняття людини.

 

У найближчих планах компанії - почати роботу в Україні. Директор компанії Сергій Куринов, стверджує, що моніторинг контенту і його дані дуже важливі: «Наша технологія дозволяє з точністю визначати розбіжності у регіональній сітці мовлення, що, в свою чергу, незаперечно позначається на рейтингах будь-якого телеканалу. Раніше рекламодавці купували рекламний час, тепер - кількість контактів. Таким чином, дуже важливо підтвердити необхідну кількість контактів, але без моніторингу телеефіру це неможливо зробити на 100 % ».

 

Клієнти Comexp в Росії - це телеканали, медіаагентства, самі рекламодавці. Компанія надає послуги моніторингу ТБ-ефіру і докладну довідку про виходи рекламних роликів, запис фрагмента ефіру, що підтверджує вихід/невихід рекламного ролика, порівняння медіасітки з фактичними виходами. За словами директора компанії, запустити моніторинг технічно можливо в будь-якій точці, де є електрика, інтернет та телесигнал. Необхідні терміни для установки та підключення обладнання не перевищують 6-8 тижнів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6237
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду