Перший транслюватиме освячення Патріаршого собору УГКЦ у Києві (ОНОВЛЕНО)

Перший транслюватиме освячення Патріаршого собору УГКЦ у Києві (ОНОВЛЕНО)

16 Серпня 2013
6918
16 Серпня 2013
11:47

Перший транслюватиме освячення Патріаршого собору УГКЦ у Києві (ОНОВЛЕНО)

6918
Перший транслюватиме освячення Патріаршого собору УГКЦ у Києві (ОНОВЛЕНО)
Перший транслюватиме освячення Патріаршого собору УГКЦ у Києві (ОНОВЛЕНО)

Перший національний 18 серпня покаже трансляцію освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового Української греко-гатолицької церкви (УГКЦ) у Києві з нагоди 1025-ліття Хрещення України-Русі. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Прямий ефір розпочнеться о 09.00.

 

«2002 року Синод Єпископів УГКЦ прийняв рішення про перенесення осідку Глави УГКЦ до Києва та про побудову Патріаршого собору Воскресіння Христового на лівому березі Дніпра. Вважається, що цим актом церква утверджується як загальноукраїнська та світова, оскільки її єпархії містяться в усіх частинах світу», - йдеться у прес-релізі.

 

Нагадаємо, будівництво комплексу розпочалося 9 вересня 2002 року. 27 жовтня того ж року відбулося освячення наріжного каменя Собору за участю тодішнього глави УГКЦ Блаженнішого Любомира (Гузара). 27 березня 2011 року у Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбулася інтронізація новообраного предстоятеля УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука).

 

«Ми очікуємо багато мирян, котрі вперше зможуть побачити собор, який вони соборно будували - по «цеголці» з цілого світу, - зазначив глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав. - Це нагода разом відсвяткувати ювілей нашої віри, бо наша церква є церквою Володимирового хрещення. Саме на березі древнього Дніпра рівноапостольний князь Володимир звершив хрещення, тож це є найкращим місцем, щоб святкувати ювілей хрещення».

 

Коментуватиме пряму трансляцію освячення собору головний редактор Національної телекомпанії України Христина Стебельська та о. Ігор Яців.

 

«Цієї неділі відбудеться велична подія, що підкреслює, як українці світу підтримують і вшановують 1025-ліття Хрещення Русі-України, - освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового, побудованого на березі Дніпра. Ця подія приурочена до двох важливих дат - 1025 річчя Хрещення Русі та 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля. На освячення собору завітають десятки тисяч паломників з усього світу, а також приїде довірений легат Папи Римського Франциска. Я пишаюся тим, що Перший національний має змогу показати цю важливу подію у прямому ефірі і запрошую всіх телеглядачів долучитися до неї», - зауважила Христина Стебельська.

 

Департамент інформації УГКЦ також повідомляє, що усі телемовники, які б хотіли транслювати в ефірі історичну подію Чину освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ, мають нагоду вільно прийняти сигнал із супутника.

 

«Ми запрошуємо всі телеканали і кабельні мережі долучитися до показу Чину освячення Патріаршого собору. Певні, що всі наші віряни, а також люди доброї волі, які не матимуть можливості прибути цієї неділі до Києва, будуть щиро вдячні телемовникам за нагоду побачити цю незабутню подію в прямому ефірі», - розповів протоієрей Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ.

 

Час трансляції: 8.55 - 12.05.

 

Параметри супутника:
- час київський
- THOR
- 10-02 D/L
- 11,474.75VS/R
- 3,125 FEC
- ¾ чистий сигнал без логотипу та коментаря

 

Собор будували з 2002 року

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Українська греко-католицька церква запустила соціально-релігійне інтернет-телебачення «Живе. ТБ». Як зазначив, Блаженнійший Святослав (Шевчук), проект існуватиме на добровільні пожертви. Світлана Коляда стала продюсером «Живе ТБ», а Данило Яневський - ведучим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6918
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зеленый кружок
3929 дн. тому
Насколько я помню, у нас светское государство , и по Конституции церковь отделена от государства, а школа от церкви. Не хер освещать церковные шабаши на государственном ТВ за деньги всех налогоплательщиков,
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду