Десять київських кінотеатрів об’єднають до кінця вересня в «Київкінофільм»

Десять київських кінотеатрів об’єднають до кінця вересня в «Київкінофільм»

7 Серпня 2013
5859
7 Серпня 2013
22:22

Десять київських кінотеатрів об’єднають до кінця вересня в «Київкінофільм»

5859
Масово співробітників обіцяють не звільняти, але 50 осіб скоротять
Десять київських кінотеатрів об’єднають до кінця вересня в «Київкінофільм»
Десять київських кінотеатрів об’єднають до кінця вересня в «Київкінофільм»

Київська міська державна адміністрація планує завершити об'єднання десяти комунальних кінотеатрів у комунальне підприємство «Київкінофільм» у 20-х числах вересня. Про це повідомила 7 серпня на прес-конференції начальниця департаменту культури КМДА Світлана Зоріна, пише «ЛігаБізнесІнформ».

 

«Об'єднання в "Київкінофільм" має завершитися, і всі акти мають бути здані в двадцятих числах вересня. Тому в двадцятих числах вересня практично повністю реорганізація буде завершена», - сказала вона.

 

Пояснюючи необхідність об'єднання, пані Зоріна зазначила: «Ми порахували, зробили техніко-економічне обгрунтування і побачили, що на сьогодні не варто тримати в кожному кінотеатрі головного інженера, кіномеханіка, бухгалтера. В принципі, ми можемо скоротити чоловік 50, якщо ми просто це все об'єднаємо в одне комунальне підприємство».

 

За словами пані Зоріної, з десяти директорів кінотеатрів сім погодилися з реорганізацією і вже передали необхідні печатки та документи, троє - відмовилися. Що стосується «проблемних» кінотеатрів, то практично врегульована ситуація з «Флоренцією»: її директор працюватиме до вересня і вже попереджена про звільнення, оскільки в неї закінчується термін договору.

 

У департаменті культури розраховують врегулювати проблемні питання з «Братиславою» і «Київською Руссю», зокрема, зустрівшись із трудовими колективами.

 

Світлана Зоріна підкреслила, що обслуговуючий персонал кінотеатрів, в тому числі касирів і барменів, звільняти не будуть.

 

Відповідаючи на запитання, що зміниться для глядача після реорганізації, пані Зоріна зазначила, що об'єднавши бухгалтерію кінотеатрів, можна буде взяти в лізинг цифрове обладнання для кінопрокату, в яке не хочуть вкладати гроші нинішні директори. Крім цього, можна буде вирішити питання кондиціонування, опалення та зовнішнього вигляду будівель.

 

Стосовно кінотеатру «Жовтень» - єдиного кінотеатру Києва, що входить до мережі кінотеатрів Європи, - пані Зоріна відзначила, що він не потрапляє під реорганізацію. «Я особисто підтримую таку позицію, що в кінотеатру "Жовтень" - особливе обличчя», - сказала вона і запевнила, що підтримуватиме те, щоб «Жовтень» залишався окремою одиницею.

 

Про об'єднання комунальних кінотеатрів київська влада заявила цього літа, після того, як була здійснена спроба рейдерського захоплення кінотеатру «Флоренція». До «Київнаукфільму» увійдуть «Братислава», «Київська Русь», «Лейпциг», «Ленінград», «Росія», «Флоренція», «Загреб», «Кінотеатр імені Шевченка», «Краків», «Кінотеатр імені Гагаріна». Окрім об'єднання бухгалтерії закладів, влада планує запровадити однакові квитки на сеанси. У середньому вони коштуватимуть 10-35 грн, на сеанси 3D - близько 40 грн.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Liga.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5859
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду