Головним редактором українського Forbes призначено Михайла Котова

Головним редактором українського Forbes призначено Михайла Котова

29 Липня 2013
8173
29 Липня 2013
18:28

Головним редактором українського Forbes призначено Михайла Котова

8173
У минулому він був головним редактором «Газети.ru»
Головним редактором українського Forbes призначено Михайла Котова
Головним редактором українського Forbes призначено Михайла Котова

Новим головним редактором проекту «Forbes Украина» став Михайло Котов. У понеділок, 29 липня 2013 року його було представлено колективу редакції. Про це повідомляє сайт UMH.

 

На цій посаді він замінить Володимира Федоріна, який вирішив залишити український Forbes після оголошення про продаж UMH group, до складу якої входить Forbes, групі компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка.

 

Михайло Котов свою журналістську кар'єру розпочав у 1998 році в якості оглядача видавничого дому «Коммерсант». У 1999 році перейшов до «Газети.ru», яка згодом стала одним з провідних інтернет-ресурсів Росії.

 

Запуском цього проекту займався відомий інтернет-діяч Антон Носік, а розвитком - команда вихідців з «Коммерсанта» на чолі з Владиславом Бородуліним. З 2005 року Михайло Котов працював на посаді заступника, а потім першого заступника головного редактора «Газети.ru» Михайла Михайліна (зараз - шеф-редактор «Коммерсант-Холдингу»). У 2010-му році пан Котов став головним редактором «Газети.ru», пропрацювавши на цій посаді до березня 2013 року. За цей час «Газета.ru» закріпилася в топ-5 інформаційних ресурсів Рунету з аудиторією до 10 млн осіб на місяць, наголошують в UMH.

 

До UMH group Котов прийшов з медіагрупи РІА «Новости», де працював виконавчим директором - головним продюсером, займаючись запуском нових та координацією роботи діючих проектів.

 

У Forbes пан Котов буде відповідати за розвиток журналу, сайту та додатків.

 

«Для мене це велика відповідальність і цікавий професійний виклик. Я готовий використовувати свої досвід і вміння, щоб Forbes отримав новий імпульс у розвитку. Тут сформувався професійний колектив, який здатний вивести видання на новий рівень: зберігши незалежність, ще більше зміцнити його авторитет та впливовість, а також розширити якісну аудиторію», - передає слова Михайла Котова під час представлення колективу редакції сайт UMH.

 

Генеральний директор UMH group Олександр Страхов, коментуючи призначення пана Котова, зазначив: «Стратегічне завдання, яке стоїть перед новим головним редактором - продовжити активне мультимедійне розвиток бренду, тактичне - підготувати проект до входу в новий діловий сезон».

 

Як зазначено в повідомленні, під час зустрічі з редакцією президент UMH group Борис Ложкін подякував Володимиру Федорину, який очолював проект Forbes з моменту запуску. «Це були яскраві два з половиною роки і я вдячний команді Forbes і UMH group», - у свою чергу підсумував співпрацю з проектом Володимир Федорін.

 

Представляючи нового головного редактора, Борис Ложкін побажав йому успіхів, зазначивши: «У журналістів української редакції Forbes завжди були і будуть унікальні можливості для професійного зростання та самореалізації».

 

Нагадаємо, 21 червня група компаній СЄПЕК і UMH group підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій медіахолдингу. За інформацією Forbes, сума угоди становила $ 365 млн, але Сергій Курченко це спростував.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8173
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
YTY
3916 дн. тому
"пса демократії" поміняли на кінолога
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду