Уманська ТРК «Ятрань» відмовилася від місця в МХ-5 через поганий прийом цифрового телебачення

Уманська ТРК «Ятрань» відмовилася від місця в МХ-5 через поганий прийом цифрового телебачення

19 Липня 2013
8039
19 Липня 2013
13:07

Уманська ТРК «Ятрань» відмовилася від місця в МХ-5 через поганий прийом цифрового телебачення

8039
Уманська ТРК «Ятрань» відмовилася від місця в МХ-5 через поганий прийом цифрового телебачення
Уманська ТРК «Ятрань» відмовилася від місця в МХ-5 через поганий прийом цифрового телебачення

ТОВ «Обласна незалежна телерадіокомпанія "Ятрань"» відмовилася від місця в цифровому мультиплексі МХ-5 в Умані Черкаської області, оскільки населення Умані в основному є споживачами кабельного та супутникового телебачення, а крім того через поганий прийом цифрового сигналу. Про це йдеться в пояснювальній записці генерального директора ТРК «Ятрань» Миколи Ратушного, копію якої він надіслав у редакцію «Детектор медіа».

 

Наводимо пояснення пана Ратушного повністю:

 

«Зацікавлені особи, з боку інвесторів, провели контрольні дослідження отримання цифрового телевізійного сигналу з вежі "РРС-Умань" і дійшли висновку, що населення міста Умань в основному є споживачами кабельного та супутникового телебачення. Значну увагу глядачі приділяють інтернет - сайтам, які хоч і не зовсім професійно, але задовольняють потреби споживачів в інформації і конкурують з майбутнім цифровим телебаченням. Отримати якісний цифровий сигнал споживачам не завжди вдається тому, що прийому заважають висотні будинки, які стоять на шляху променів телевізійного сигналу, а також рельєф місцевості. Система колективного прийому телевізійного сигналу багатоповерхівок повністю знищена, а відтворювати нову ніхто не береться. Ставити кожному окрему антену, споживачі вважають не доцільно, а тому переходити на прийом цифрового телевізійного мовлення відмовляються.

 

Що стосується мешканців сіл навколишніх районів, то вони все більше і більше купують тарілки для прийому супутникового телевізійного сигналу, бо комплект супутникового телебачення інколи буває дешевшим за комплект (сатенбокс, щогла, антена, кабель) необхідний для отримання повноцінного цифрового сигналу. Інтернет-сайтами теж починає цікавитися майже кожен третій мешканець села. Крім того, значна частина  помешкань споживачів знаходяться у долинах, та на схилах і не мають прямої видимості з "РРС-Умань", що не дає можливості отримати цифровий сигнал. За окремими оцінками, споживачами майбутнього цифрового телевізійного сигналу можуть стати не більше 25% мешканців території розповсюдження цифрового сигналу. Обіцяного ТОВ "Зеонбуд" 95% покриття цифровим телевізійним сигналом території розповсюдження не відповідає дійсності.

 

Цією ситуацією інвестори мотивують свою відмову вкладати кошти у розвиток цифрового мовлення, вважаючи цей проект неприбутковим».

 

Нагадаємо, 17 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензію ТРК «Ятрань» на мовлення в цифровому мультиплексі МХ-5 в Умані Черкаської області, задовольнивши заяву самої компанії.

 

«Ятрань» перемогла в конкурсі на місця в МХ-5 для місцевих і регіональних мовників у вересні 2012 року й отримала частоту в Умані.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8039
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алекс
3906 дн. тому
Цифровое эфирное ТВ не будет иметь развития в нашей стране т.к. сигнал закодирован, а приеники кодированного сигнала баснословно дороги для большинства населения. Гу и покрытие очень несчастное, значительно хуже аналога.
Влад
3939 дн. тому
но как они измерили что 95% покриття не відповідає дійсності? интересно было бы глянуть на этот отчёт (если он существует) загадка века
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду