«Громадське ТБ» фінансуватиметься грантами, пожертвами і коштами від реклами

«Громадське ТБ» фінансуватиметься грантами, пожертвами і коштами від реклами

11 Червня 2013
8068
11 Червня 2013
14:05

«Громадське ТБ» фінансуватиметься грантами, пожертвами і коштами від реклами

8068
«Громадське ТБ» фінансуватиметься грантами, пожертвами і коштами від реклами
«Громадське ТБ» фінансуватиметься грантами, пожертвами і коштами від реклами

Інтернет-проект Hromadske.tv («Громадське ТБ») реалізовуватиметься громадською організацією «Громадське телебачення», а з готовим продуктом планує вийти в ефір у вересні. Про це повідомив один з ініціаторів проекту Роман Скрипін на презентації 11 червня.

 

Зі слів ще одного учасника проекту, Дмитра Гнапа, «Громадське ТБ» матиме три джерела фінансування: грантова допомога, пожертви громадян і підприємців, а також дохід від реклами та спонсорства.

 

«Під донорами розуміємо авторитетні міжнародні структури, які працюють в Україні і надають грантову допомогу. Ми вже з частиною з них розпочали переговори. Сподіваємося, що в липні розпочнеться фінансування для запуску проекту», - розповів пан Гнап.

 

«Ми сподіваємося на допомогу представників малого і середнього бізнесу, невеличкі пожертви простих громадян. Навіть від великого бізнесу готові приймати кошти. У нас на сайті будуть реквізити нашої громадської організації, і будь-хто зможе зробити внесок», - зазначив він.

 

Щодо реклами та спонсорства пан Гнап сказав, що навіть громадська організація має право займатися підприємницькою діяльністю, але не має права розподіляти прибуток між засновниками, тобто ГО є неприбутковими.

 


 

«Громадське ТБ» у роботі керуватиметься двома принципами, наголосив пан Гнап: прозорістю та незалежністю. Кожні півроку або щокварталу (це питання ще вирішується) громадська організація публікуватиме звіт по своїх надходженнях і витратах.

 

Щодо незалежності пан Гнап заявив: «Ми будемо приймати кошти від будь-кого, ми нікого не дискримінуємо. Навіть якщо Віктор Федорович Янукович перерахує нам свій письменницький гонорар, ми готові його прийняти. Але ми хочемо попередити: будь-який розмір пожертви не дає права нашим пожертвувачам впливати на редакційну політику».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Twitter «Чесно»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8068
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мнение
3977 дн. тому
заявленная концепция, ну как всегда, от имени какой-то там мифической громады, напоминает вести с окружной дороги. особенно умилила неприбыльность организации, где будут брать деньги за все, но показывать нулевой доход, а самые честные Скрыпин и Ко, как я понимаю, будут отдавать всех себя этому благому делу, не зарабатывая ни копейки, токма заради идеи и правды. Вот принесет, к примеру, некий производитель сигарет деньги, а мы, бессеребренники, скажем ему спасибо за это и выпустим 20 передач о вреде сигарет. Заплатит за благое дело господин А--тов, заради ж правды тоже, а мы ж -бессеребренники честные, на эти деньги снимем программу, где по старой традиции Романа Скрыпина заявим без суда и следствия во всеуслышание, что А-тов, давший нам деньги на этот проект, оказывается - мафиози и бандит...Особенно умиляет "громадськость" этого ТВ в плане опять же "грантов". Вопрос только, за вот эти вот самые гранты иноземных фондов, существующих за бюджеты и за деньги зарубежных стран и граждан, интересы громадськости какой страны будет представлять заявленный проект, неужели - Украины!? а еще все сижу и вижу "громадське" (честное и непредвзятое конечно же) телебачення Великобритании, Германии или США (там такое существует), но существующее и осуществляющее свою деятельность на деньги, гранты и пожертвования России....
Податковий Аззарофф
3978 дн. тому
А НАЙЄМний Мустафа вже сплатив податки із зарплат в конвертах, які отримував на ТВі?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду