detector.media
11.06.2013 14:05
«Громадське ТБ» фінансуватиметься грантами, пожертвами і коштами від реклами
«Громадське ТБ» фінансуватиметься грантами, пожертвами і коштами від реклами

Інтернет-проект Hromadske.tv («Громадське ТБ») реалізовуватиметься громадською організацією «Громадське телебачення», а з готовим продуктом планує вийти в ефір у вересні. Про це повідомив один з ініціаторів проекту Роман Скрипін на презентації 11 червня.

 

Зі слів ще одного учасника проекту, Дмитра Гнапа, «Громадське ТБ» матиме три джерела фінансування: грантова допомога, пожертви громадян і підприємців, а також дохід від реклами та спонсорства.

 

«Під донорами розуміємо авторитетні міжнародні структури, які працюють в Україні і надають грантову допомогу. Ми вже з частиною з них розпочали переговори. Сподіваємося, що в липні розпочнеться фінансування для запуску проекту», - розповів пан Гнап.

 

«Ми сподіваємося на допомогу представників малого і середнього бізнесу, невеличкі пожертви простих громадян. Навіть від великого бізнесу готові приймати кошти. У нас на сайті будуть реквізити нашої громадської організації, і будь-хто зможе зробити внесок», - зазначив він.

 

Щодо реклами та спонсорства пан Гнап сказав, що навіть громадська організація має право займатися підприємницькою діяльністю, але не має права розподіляти прибуток між засновниками, тобто ГО є неприбутковими.

 


 

«Громадське ТБ» у роботі керуватиметься двома принципами, наголосив пан Гнап: прозорістю та незалежністю. Кожні півроку або щокварталу (це питання ще вирішується) громадська організація публікуватиме звіт по своїх надходженнях і витратах.

 

Щодо незалежності пан Гнап заявив: «Ми будемо приймати кошти від будь-кого, ми нікого не дискримінуємо. Навіть якщо Віктор Федорович Янукович перерахує нам свій письменницький гонорар, ми готові його прийняти. Але ми хочемо попередити: будь-який розмір пожертви не дає права нашим пожертвувачам впливати на редакційну політику».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Twitter «Чесно»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY