ZIK заявив, що вже подав до Нацради документи на переоформлення Radiolife на «Радіо ZIK»

ZIK заявив, що вже подав до Нацради документи на переоформлення Radiolife на «Радіо ZIK»

31 Травня 2013
6030
31 Травня 2013
22:49

ZIK заявив, що вже подав до Нацради документи на переоформлення Radiolife на «Радіо ZIK»

6030
ZIK заявив, що вже подав до Нацради документи на переоформлення Radiolife на «Радіо ZIK»
ZIK заявив, що вже подав до Нацради документи на переоформлення Radiolife на «Радіо ZIK»

Учора, 30 травня, ТОВ «Бюро ідей» подало в Національну раду з питань телебачення і радіомовлення пакет документів на переоформлення ліцензії за двома позиціями: зміна керівництва - генеральним директором підприємства став Дмитро Добродомов, а також зміна вихідних даних (позивних) на радіочастоті 107,2 FM у Львові із позивних Radiolife на позивні «Радіо ZIK». Про це повідомляє прес-служба медіахолдингу ZIK.

 

«Для подання документів на переоформлення ліцензії закон відводить 10 днів після впровадження змін. А це сталося 24 травня. Відтак останнім терміном для нас було 4 червня. Ми підготували та подали пакет необхідних документів у межах відведеного на це терміну, - пояснив юрист медіахолдингу ZIK, представник ТОВ «Бюро ідей» Володимир Кондратюк. - На підтвердження того, що відбулася зміна, ми подали всі необхідні довідки та документи: нотаріально завірену копію протоколу зборів учасників цього товариства, нотаріально завірену копію виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, нотаріально завірену копію довідки статистики. Зрештою, відомості про зміну керівника є у вільному доступі на сайті Єдиного державного реєстру. З ними можуть ознайомитися всі охочі».

 

Щодо зміни позивних, то наразі радіомовлення на частоті 107,2 FM, що стартувало 25 травня - через два дні після укладення угоди, відбувається із позивними Radiolife, згідно з вимогами чинної ліцензії. Тепер же було подано копію ліцензійного договору, за яким ТОВ «Бюро ідей» на безоплатних умовах використовує торгову марку «Радіо ZIK» та копію свідоцтва на знак для товарів і послуг. Саме під такими позивними заплановано мовлення на цій радіочастоті одразу після відповідного рішення Нацради.

 

Також Нацраді надали підтверджувальні документи про те, що радіомовлення на частоті 107,2 FM розпочалося із 25 травня.

 

Нагадаємо, 23 травня медіахолдинг ZIK уклав угоду з ТОВ «Бюро ідей», відповідно до умов якої взяв Radiolife у своє управління. Радіо вийшло в ефір 25 травня на частоті 107,2 FM у Львові. Після укладання угоди журналістам ZIK стало відомо, що «Нацрада в екстреному порядку вносить у порядок денний свого засідання, що відбудеться у вівторок, 28 травня, питання про позбавлення ліцензії Radiolife». Йдеться про розгляд питання про результати планової перевірки Radiolife, яка зафіксувала відсутність мовлення протягом року діяльності, а отже, компанії загрожує анулювання ліцензії.

 

Член Нацради Микола Фартушний повідомив «Детектор медіа», що перевірка ТОВ «Бюро ідей» (Radiolife) була проведена у квітні і зафіксувала відсутність мовлення компанії. Її результати дійсно мали розглядатися цього тижня, однак Нацрада зняла це питання з розгляду. Однак, за його словами, в регулятора немає підстав для продовження ліцензії Radiolife: «Компанія отримала ліцензію і впродовж року не вийшла в ефір. За законом ми маємо анулювати її ліцензію».

 

Нацрада заявила, що вважає безпідставними висунуті на її адресу звинувачення в перешкоджанні журналістам медіахолдингу ZIK вийти в ефір Radiolife, і трактує їх як тиск на регуляторний орган. Результати перевірки Нацрада планує розглянути 5 червня.

 

Нагадаємо, що частоту 107,2 МГц у Львові двічі виставляли на конкурс Нацради, однак ZIK не зміг її отримати.

 

Улітку 2011 року на неї був лише один претендент - ТРК «Міст-ТБ» (телеканал ZIK, який хотів розпочати ще й радіомовлення). Тоді під час засідання члени Нацради проголосували за перемогу «Міст-ТБ» у конкурсі. Однак згодом член Нацради Лариса Мудрак відкликала свій голос, оскільки проголосувала за компанію «випадково». В результаті за «Міст-ТБ» проголосували лише чотири члени Нацради, і компанія частоту не отримала.

 

Відтак, рішення про перемогу було скасовано та оголошено новий конкурс, в якому через рік перемогла нова компанія - ТОВ «Бюро ідей» (позивний - Radiolife), яке так і не спромоглося вийти в ефір.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6030
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду