Дитячий журнал «Ангелятко» співпрацюватиме з художницею Walt Disney

Дитячий журнал «Ангелятко» співпрацюватиме з художницею Walt Disney

16 Травня 2013
8077
16 Травня 2013
14:42

Дитячий журнал «Ангелятко» співпрацюватиме з художницею Walt Disney

8077
Дитячий журнал «Ангелятко» співпрацюватиме з художницею Walt Disney
Дитячий журнал «Ангелятко» співпрацюватиме з художницею Walt Disney

Відома американська ілюстраторка українського походження Валерія Соколова приєдналася до редакційної колегії львівського дитячого журналу «Ангелятко», в якому обійматиме посаду почесного члена художньої ради. Про це «Детектор медіа»  повідомила редакція журналу.

 

Валерія Соколова на посаді почесного члена художньої ради впливатиме на редакційну політику дитячого журналу «Ангелятко» - визначатиме головні тенденції ілюстрування видання.

 

Головний редактор журналів «Ангелятко» та «Ангеляткова наука» Олена Волосевич переконана, що причетність Валентини Соколової до створення журналу  виведе художні ілюстрації українського видання до світового рівня.

 

 «Ми завжди приділяли велику увагу підборові художників для ілюстрування наших видань. Зазвичай це відбувається на тендерній основі. Досить складно малювати для нас, бо маємо ряд вимог: кожен малюнок, крім художньої цінності, належної якості виконання, має бути невід'ємною частиною сюжету - душею сторінки. Також робота має відповідати вимогам дитячих психологів, які перед друком перевіряють всі ілюстрації. Крім таланту, Валерія має величезний досвід і знання у творенні ілюстрацій, що визнані найкращими у світі. Перенесення цих навиків на наше видання дозволить піднести рівень художньої ілюстрації «Ангелятка» до найвищого світового рівня», - розповіла Олена Волосевич.

 

Запрошення на роботу в українському журналі американська ілюстраторка прийняла з задоволенням.  «З приємністю приймаю запрошення «Ангелятка». Докладу всіх зусиль у максимально ефективному використанні свого досвіду і знань у творенні журналу, щоб українські діти могли насолоджуватися одним з найкращих видань світового рівня», - прокоментувала свою нову посаду Валерія Соколова.

 

Пані Соколова вже відома українським читачам завдяки виставкам авторських робіт та ілюстраціям до книги «Королівна-крихітка та Киць-киць» видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», що вийшла друком в Україні 2011 року.

 

Також цього року українські читачі своїм голосуванням визнали Валерію Соколову найкращим дитячим художником року. Художниця стала лауреаткою щорічної премії дитячого журналу «Ангелятко» «Золота пір'їнка - 2013», яка присуджується за здобутки у творчості для дітей у різних сферах культури. Вручення премії відбудеться 17 травня у Львові. На захід до України на кілька днів завітає і сама Валерія Соколова. Під час церемонії вона поспілкується із журналістами, розповість про співпрацю з українськими видавництвами і майбутні проекти, які найближчим часом має намір реалізувати в Україні.

 

Валерія Соколова народилася у Львові в родині відомого архітектора Станіслава Соколова. Закінчила Львівську художню школу. Працювала в Україні та Білорусії, проілюструвала понад 30 книжок. 1992 року переїхала до США, де активно співпрацює з компанією Walt Disney та рядом найбільших видавництв світу (Simon&Schuster, HarperCollins, Angels Magzine/Guideposts/Mullerhaus та ін.).

 

З 2005 року викладає ілюстрацію та дизайн у New York City Colleges, іконопис візантійсько-слов'янської традиції - у Prosopon School of New York City. Валерія Соколова - член численних американських мистецьких спілок й організацій.

 

Художниця здобула найвищі американські нагороди - дві золоті медалі за найкращу дитячу ілюстрацію. Має багато інших мистецьких відзнак, серед яких:

 

- Best Illustrator (Найкращий ілюстратор) Нighlights Magazine;

- Honorable Mention Award in Children's Books Category (Почесна відзнака в категорії «Дитяча книга»), London Book Festival 2010;

- Runner-Up Award in Children's Books Category (Друга премія в номінації «Дитяча книга»), Hollywood Book Festival 2010;

- Winner Creative Child 2012 Book of the Year Gold Award (Золота нагорода за дитячу книжку року) - Personalized Book Birthday Adventure;

- Winner Mom's Choice Gold 2012 Children's Picture Book Category (Найкраща ілюстрована дитяча книга року - вибір мам).

 

Дитячі книжки Валерії Соколової стали бестселерами та перевидавалися у багатьох країнах. Її книгу Treasury of Christmas Joy (Golden Books Publishing Company) було видано у 15-ти країнах світу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8077
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду