Світовий рекламний ринок у 2013-му зросте на 3,9% до $518 млрд (прогноз ZenithOptimedia)

30 Квітня 2013
5903
30 Квітня 2013
16:59

Світовий рекламний ринок у 2013-му зросте на 3,9% до $518 млрд (прогноз ZenithOptimedia)

5903
Світовий рекламний ринок у 2013-му зросте на 3,9% до $518 млрд (прогноз ZenithOptimedia)

Мережева рекламна агенція ZenithOptimedia прогнозує, що у 2013 році витрати на рекламу в світі зростуть на 3,9% і досягнуть $518 млрд. Таким чином, агенція скоригувала свій грудневий прогноз на 2013 рік, за яким рекламний ринок мав зрости до $525 млрд.

 

Як і попередні 5 років, рушіями стануть ринки країн, що розвиваються зі зростанням 8,2% цього року, в той час як «зрілі»* ринки, обтяжені кризою Єврозони, даватимуть лише +1,8%, прогнозує агенція.

 

А вже у 2015 році ZenithOptimedia очікує підвищення темпів зростання до 9,4% та 3,5% на ринках країн, що розвиваються, та розвинених ринках відповідно.

 

Найбільший внесок у зростання глобального рекламного ринку, на думку ZenithOptimedia, зробить інтернет. Його двигунами, у свою чергу, стануть технічні інновації, краще вимірювання впливу реклами, локалізація та інтеграція із мобільними пристроями.

 

Агенція прогнозує, що рекламні витрати в інтернеті зростуть на 14,4% у 2013 році, в той час як у традиційних ЗМІ - лише на 1,6%.

 

«Всередині» інтернету найшвидше, завдяки поширенню онлайн відео та рекламі у соціальних мережах, зростатиме банерна реклама - на 20% щороку. Контекстна реклама зростатиме на 13% на рік завдяки розвитку пошукових систем та включенню більшої кількості інформації і зображень продукту в оголошення.

 

Найбільшим донором зростання реклами в інтернеті стане преса. В той час як частка інтернету в загальному рекламному бюджеті зросте з 18% у 2012 році до 23,5% у 2015 році, частка газет і журналів скорочуватиметься на 1-2% щороку. Як результат - ще до 2015 року інтернет за рекламними надходженнями обжене друкований сегмент ринку.

 

Внесок різних медіа у зростання світового рекламного ринку у 2012-2015 р.р. (млн. дол. США)

Джерело: ZenithOptimedia

 

ZenithOptimedia прогнозує, що внесок країн, що розвиваються, у зростання світового рекламного ринку складе 63% між 2012 і 2015 роками, а їхня частка збільшиться з 34% до 38%.

 

Найшвидше йтимуть угору ринки країн Латинської Америки, «швидкісної» Азії**, Східної та Центральної Європи - в середньому на 10-11% щороку між 2012-2015 роками. Але, незважаючи на цю тенденцію, найбільше нових доларів у рекламу все ж таки принесуть США - між 2012 і 2015 роками їх внесок складе 28% від додаткових $76 млрд, які з'являться на світовому ринку.

 

ZenithOptimedia прогнозує, що між 2012 і 2015 роками відбудуться зміни у рейтингу найбільших рекламних ринків світу. США, Японія, Китай і Німеччина триматимуть першу-четверту позиції, а Австралія й Південна Корея - восьму і десяту. Водночас, Великобританія опуститься з п'ятого місця на шосте, Франція - з  сьомого на дев'яте, а Канада випаде з першої десятки взагалі. Натомість Бразилія виросте до п'ятої позиції, а Росія увійде в десятку і за 2 роки займе сьоме місце.

 

Топ-10 рекламних ринків

Мільйони доларів США, поточні ціни. Суми приведено в перерахунку за середнім курсом 2011 року

 

 

 Джерело: ZenithOptimedia

 

Економісти дійшли консенсусу в тому, що світова економіка буде поступово нарощувати темпи протягом наступних трьох років. Єврозона має почати виходити з рецесії наприкінці цього року, що стимулюватиме світову торгівлю. І ZenithOptimedia очікує, що рекламний ринок ітиме в ногу зі світовою економікою, хоча його зростання й не буде таким швидким, як ріст світового ВВП. Прогноз зростання глобального рекламного ринку від ZenithOptimedia залишається незмінним з часу попередніх досліджень: 5% у 2014 та 5,6% у 2015 році.

 

Джерело: ZenithOptimedia

 

«Зі зміцненням світової економіки з'являється більше можливостей для розширення бізнесу, - каже Стів Кінг, генеральний директор ZenithOptimedia Group, - Реклама є важливим інструментом для запуску нових продуктів і виходу на нові ринки, тож рекламодавці збільшать свої бюджети скрізь, де вони отримають відчутний ефект від цих інвестицій».

 

* Під «зрілими» ринками маються на увазі Північна Америка, Західна Європа та Японія.

** «Швидкісна» Азія включає в себе: Китай, Індію, Індонезію, Малайзію, Пакистан, Філіппіни, Тайвань, Таїланд та В'єтнам.

 

Довідка

ZenithOptimedia - одне з найбільших медіаагентств у світі, 250 офісів якого працюють у 74 країнах. В Україні присутнє з 1996 року, з 2006-го входить у найбільшу в країні рекламну групу Publicis Groupe Ukraine, з 2008-го - в топ-5 медіа агентств України. У київському офісі ZenithOptimedia працює близько 45 співробітників. Клієнтами агентства в Україні є L'Oreal, Nestle, sanofi, Toyota, TUI, HTC, Puma, British Airways, Whirpool та інші національні й міжнародні бренди.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5903
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду