detector.media
30.04.2013 16:59
Світовий рекламний ринок у 2013-му зросте на 3,9% до $518 млрд (прогноз ZenithOptimedia)

Мережева рекламна агенція ZenithOptimedia прогнозує, що у 2013 році витрати на рекламу в світі зростуть на 3,9% і досягнуть $518 млрд. Таким чином, агенція скоригувала свій грудневий прогноз на 2013 рік, за яким рекламний ринок мав зрости до $525 млрд.

 

Як і попередні 5 років, рушіями стануть ринки країн, що розвиваються зі зростанням 8,2% цього року, в той час як «зрілі»* ринки, обтяжені кризою Єврозони, даватимуть лише +1,8%, прогнозує агенція.

 

А вже у 2015 році ZenithOptimedia очікує підвищення темпів зростання до 9,4% та 3,5% на ринках країн, що розвиваються, та розвинених ринках відповідно.

 

Найбільший внесок у зростання глобального рекламного ринку, на думку ZenithOptimedia, зробить інтернет. Його двигунами, у свою чергу, стануть технічні інновації, краще вимірювання впливу реклами, локалізація та інтеграція із мобільними пристроями.

 

Агенція прогнозує, що рекламні витрати в інтернеті зростуть на 14,4% у 2013 році, в той час як у традиційних ЗМІ - лише на 1,6%.

 

«Всередині» інтернету найшвидше, завдяки поширенню онлайн відео та рекламі у соціальних мережах, зростатиме банерна реклама - на 20% щороку. Контекстна реклама зростатиме на 13% на рік завдяки розвитку пошукових систем та включенню більшої кількості інформації і зображень продукту в оголошення.

 

Найбільшим донором зростання реклами в інтернеті стане преса. В той час як частка інтернету в загальному рекламному бюджеті зросте з 18% у 2012 році до 23,5% у 2015 році, частка газет і журналів скорочуватиметься на 1-2% щороку. Як результат - ще до 2015 року інтернет за рекламними надходженнями обжене друкований сегмент ринку.

 

Внесок різних медіа у зростання світового рекламного ринку у 2012-2015 р.р. (млн. дол. США)

Джерело: ZenithOptimedia

 

ZenithOptimedia прогнозує, що внесок країн, що розвиваються, у зростання світового рекламного ринку складе 63% між 2012 і 2015 роками, а їхня частка збільшиться з 34% до 38%.

 

Найшвидше йтимуть угору ринки країн Латинської Америки, «швидкісної» Азії**, Східної та Центральної Європи - в середньому на 10-11% щороку між 2012-2015 роками. Але, незважаючи на цю тенденцію, найбільше нових доларів у рекламу все ж таки принесуть США - між 2012 і 2015 роками їх внесок складе 28% від додаткових $76 млрд, які з'являться на світовому ринку.

 

ZenithOptimedia прогнозує, що між 2012 і 2015 роками відбудуться зміни у рейтингу найбільших рекламних ринків світу. США, Японія, Китай і Німеччина триматимуть першу-четверту позиції, а Австралія й Південна Корея - восьму і десяту. Водночас, Великобританія опуститься з п'ятого місця на шосте, Франція - з  сьомого на дев'яте, а Канада випаде з першої десятки взагалі. Натомість Бразилія виросте до п'ятої позиції, а Росія увійде в десятку і за 2 роки займе сьоме місце.

 

Топ-10 рекламних ринків

Мільйони доларів США, поточні ціни. Суми приведено в перерахунку за середнім курсом 2011 року

 

 

 Джерело: ZenithOptimedia

 

Економісти дійшли консенсусу в тому, що світова економіка буде поступово нарощувати темпи протягом наступних трьох років. Єврозона має почати виходити з рецесії наприкінці цього року, що стимулюватиме світову торгівлю. І ZenithOptimedia очікує, що рекламний ринок ітиме в ногу зі світовою економікою, хоча його зростання й не буде таким швидким, як ріст світового ВВП. Прогноз зростання глобального рекламного ринку від ZenithOptimedia залишається незмінним з часу попередніх досліджень: 5% у 2014 та 5,6% у 2015 році.

 

Джерело: ZenithOptimedia

 

«Зі зміцненням світової економіки з'являється більше можливостей для розширення бізнесу, - каже Стів Кінг, генеральний директор ZenithOptimedia Group, - Реклама є важливим інструментом для запуску нових продуктів і виходу на нові ринки, тож рекламодавці збільшать свої бюджети скрізь, де вони отримають відчутний ефект від цих інвестицій».

 

* Під «зрілими» ринками маються на увазі Північна Америка, Західна Європа та Японія.

** «Швидкісна» Азія включає в себе: Китай, Індію, Індонезію, Малайзію, Пакистан, Філіппіни, Тайвань, Таїланд та В'єтнам.

 

Довідка

ZenithOptimedia - одне з найбільших медіаагентств у світі, 250 офісів якого працюють у 74 країнах. В Україні присутнє з 1996 року, з 2006-го входить у найбільшу в країні рекламну групу Publicis Groupe Ukraine, з 2008-го - в топ-5 медіа агентств України. У київському офісі ZenithOptimedia працює близько 45 співробітників. Клієнтами агентства в Україні є L'Oreal, Nestle, sanofi, Toyota, TUI, HTC, Puma, British Airways, Whirpool та інші національні й міжнародні бренди.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY