Княжицький визнав, що його руками Кагаловський вивів Гусинського з ТВі

25 Квітня 2013
6215
25 Квітня 2013
12:10

Княжицький визнав, що його руками Кагаловський вивів Гусинського з ТВі

6215
Княжицький визнав, що його руками Кагаловський вивів Гусинського з ТВі

Колишній гендиректор каналу ТВі Микола Княжицький на зустрічі з журналістами ТВі 24 квітня визнав, що його руками Костянтин Кагаловський вивів з ТВі Володимира Гусинського, фактично вкравши телекомпанію.

 

«Я не бачив документів, що Кагаловський є власником, жодного разу. Я знаю, що він давав команди перераховувати сюди кошти по кредитних договорах. Тому що канал фінансується кредитами. Кагаловський і Альтман - партнери в багатьох фірмах, і всюди директор той самий. Раніше там був ще Гусинський. Вони підписують те, що називається "сейфова угода", домовляються між собою, що вони партнери. потім реєструють один офшор, де номінальний директор ним керує, і домовляються, що той-той-той дають йому вказівки», - розповів пан Княжицький про схему фінансування й управління ТВі.

 

«У принципі те саме відбулося, коли він (Кагаловський. - ТК) виводив Гусинського, тому що це відбулося моїми руками. Я ще тоді не розумівся в усьому до кінця. Але я отримав легальну довіреність від компанії Iota, де був директор, який слухався і Кагаловського, і Гусинського однаково. Кагаловський йому сказав: давай довіреність на відчуження цієї частки іншій компанії на Княжицького. Мені прийшов і сказав: це узгоджено, відчужуйте частку, тому що все це треба зробити, Гусинський нас обманював (за його словами, компанія Володимира Гусинського продавала телепродукт каналу ТВі за завищеними цінами. - ТК). Я його підтримав, бо я це зробив абсолютно законно», - сказав пан Княжицький.

 

Він нагадав, що американський суд став на бік пана Гусинського. «По суті Кагаловський вкрав цю компанію в Гусинського», - додав пан Княжицький, але запевнив, що сам він діяв законно - на підставі легальної довіреності.

 

Відео зустрічі журналістів ТВі з Миколою Княжицьким і Артемом Шевченком дивіться на «Відеотеці».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6215
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду