detector.media
23.04.2013 11:34
ТВі повідомляє, що канал очолив Артем Шевченко, а новим інвестором став Олександр Альтман (ОНОВЛЕНО)
ТВі повідомляє, що канал очолив Артем Шевченко, а новим інвестором став Олександр Альтман (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 23 квітня, о 10.39 на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман. 

 

Повідомлення з адреси прес-служби ТВі про те, що новим генеральним директором ТВі став Артем Шевченко, а новим інвестором став  Олександр Альтман також надійшло і на адресу «Детектор медіа». Новина про призначення Артема Шевченка керівником ТВі розміщено на його сторінці у Facebook.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що ця інформація не відповідає дійсності. Як вона заявила «Детектор медіа», «невідомі особи зламали електронну скриньку прес-служби телеканалу ТВі і розіслали повідомлення про зміну власника і керівника каналу».

 

«Детектор медіа» взяла коментар щодо ситуації на каналі у народного депутата Миколи Княжицького. За його словами, він поки що не має офіційної інформації і слідкує за повідомленнями, що надходять. Єдине, що він зміг підтвердити, було те, що Олександр Альтман є партнером Костянтина Кагаловського і Володимира Гусинського.

 

Згодом з адреси прес-служби ТВі надійшли копії документів: Протоколу загальних зборів ТОВ «Товариства "Телерадіосвіт"» про призначення Артема Шевченка директором і про звільнення Наталії Катеринчук, а також про наказ Артема Шевченка щодо його вступу на посаду.

 

 

Наразі Артем Шевченко на дзвінки не відповідає.

 

Менше з тим у повідомленні на сайті ТВі йдеться, що головним завданням телеканалу новий керівник Артем Шевченко вважає його перетворення у прообраз суспільного мовлення. «У першу чергу ми запросимо повернутися на канал програми Марії Бурмаки та Вахтанга Кіпіані. А вже з вересня запропонуємо новий розклад мовлення. Маємо надію, що українська влада виконає рекомендації Ради Європи та Європарламенту і дозволить каналу ТВІ вести повноцінне ефірне мовлення», - заявив Артем Шевченко.

 

«Моє головне завдання - зберегти телеканал, як одне з об'єктивних джерел інформації в Україні. Багато років я був бізнес-партнером причетних до заснування каналу панів Кагаловського та Гусинського. Але я народився в Україні, вважаю Україну своєю Батьківщиною і зроблю все, щоб наша країна стала повноправним членом Європейського Союзу», - сказав Олександр Альтман.

 

Артем Шевченко народився 30 жовтня 1977 року у Дніпропетровську. Закінчив Інститут журналістики Київського національного Університету ім. Тараса Шевченка. Працював на телеканалах СТБ, ICTV, СТУДІЯ 1+1, ТОНІС, ІНТЕР. З квітня 2009 року - ведучий програми журналістських розслідувань «Знак Оклику» на каналі ТВі (ТОВ «Телерадіосвіт»). Має досвід висвітлення військових конфліктів, зокрема в Іраку протягом 2003 року. Лауреат  Національної премії «Телетріумф» як «Найкращий репортер» за 2000 рік.  

 

Олександр Альтман народився 19 листопада 1956 року в Одесі. Від 1979  до 1986 року працював дослідником та аспірантом в Академії наук УРСР. У 1986 році став технічним директором компанії "Інформінвест" - першого в Радянському Союзі спільного підприємства, яке займалося розвитком високих технологій. З 1990 року мешкає у Нью-Йорку. Громадянин Сполучених Штатів Америки. Організував у США фірму Advanced Materials, яка займається високотехнологічними матеріалами у галузі атомної енергетики. У 2007-2011р.р. Олександр Альтман був радником міністрів енергетики України. Пан Альтман - кандидат фізико-математичних наук. Захистив дисертацію у 1985 році. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY