Empik продав «Букву» російській компанії «Эксмо», яка зможе контролювати український книжковий ринок

9 Квітня 2013
5779
9 Квітня 2013
15:54

Empik продав «Букву» російській компанії «Эксмо», яка зможе контролювати український книжковий ринок

5779
Empik продав «Букву» російській компанії «Эксмо», яка зможе контролювати український книжковий ринок

Російська видавнича група «Эксмо» купила у польської компанії Empik мережу книжкових магазинів «Буква». Про це пише у своєму першому числі за 8 квітня нова ділова українська газета «Капитал».

 

Про продаж відомої в Україні мережі книжкового роздрібу повідомив виданню юрист компанії Empik Міхал Ферт.

 

Як зазначає «Капитал», російська видавнича група «Эксмо» входить до сфери впливу бізнесменів Олега Новікова і Андрія Гредасова. В Україні компанія розвиває власні книжкові мережі «Читай-город» та «Книжковий супермаркет».

 

Експерти «Капитала» стверджують, що мережу книгарень «Буква» польська компанія віддала росіянам у тому числі і за борги: Empik заборгував  «Эксмо» близько 1 млн доларів. «Їм пробачили борг і орієнтовно заплатили кешем ще 2 млн доларів», - говорить один із видавців.

 

Російська сторона поки що угоду не коментує.



«Мова йде про переуступку права оренди на девять магазинів, передачу торгового і технічного обладнання  і товарних залишків», - повідомив «Капиталу» екс-директор з розвитку мережі «Читай-город» і приватний консультант Роман Шута. За його даними, представники Empik повністю згорнули свій бізнес і залишили територію України.



Роман Шута також підкреслює, що після цієї угоди великих гравців на українському книжковому ринку не залишилось. За оцінками експерта, в 2012 році «Эксмо» контролювала 25% книжкового ринку, а в 2013 році частка компанії може досягти 50%.

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 8 квітня видавництво «Ділова преса країни» заявило про початок випуску щоденної ділової газети «Капитал».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5779
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду