detector.media
09.04.2013 15:54
Empik продав «Букву» російській компанії «Эксмо», яка зможе контролювати український книжковий ринок

Російська видавнича група «Эксмо» купила у польської компанії Empik мережу книжкових магазинів «Буква». Про це пише у своєму першому числі за 8 квітня нова ділова українська газета «Капитал».

 

Про продаж відомої в Україні мережі книжкового роздрібу повідомив виданню юрист компанії Empik Міхал Ферт.

 

Як зазначає «Капитал», російська видавнича група «Эксмо» входить до сфери впливу бізнесменів Олега Новікова і Андрія Гредасова. В Україні компанія розвиває власні книжкові мережі «Читай-город» та «Книжковий супермаркет».

 

Експерти «Капитала» стверджують, що мережу книгарень «Буква» польська компанія віддала росіянам у тому числі і за борги: Empik заборгував  «Эксмо» близько 1 млн доларів. «Їм пробачили борг і орієнтовно заплатили кешем ще 2 млн доларів», - говорить один із видавців.

 

Російська сторона поки що угоду не коментує.



«Мова йде про переуступку права оренди на девять магазинів, передачу торгового і технічного обладнання  і товарних залишків», - повідомив «Капиталу» екс-директор з розвитку мережі «Читай-город» і приватний консультант Роман Шута. За його даними, представники Empik повністю згорнули свій бізнес і залишили територію України.



Роман Шута також підкреслює, що після цієї угоди великих гравців на українському книжковому ринку не залишилось. За оцінками експерта, в 2012 році «Эксмо» контролювала 25% книжкового ринку, а в 2013 році частка компанії може досягти 50%.

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 8 квітня видавництво «Ділова преса країни» заявило про початок випуску щоденної ділової газети «Капитал».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY