Радіогрупа «ТАВР Медіа» стала членом Європейської асоціації медійних сейлз-хаусів (EGTA)

4 Квітня 2013
5023
4 Квітня 2013
13:14

Радіогрупа «ТАВР Медіа» стала членом Європейської асоціації медійних сейлз-хаусів (EGTA)

5023
Членами EGTA також є Радіогрупа УМХ і телевізійні сейлз-хауси StarLight Sales, «Інтер-реклама», «Медіапартнерство»
Радіогрупа «ТАВР Медіа» стала членом Європейської асоціації медійних сейлз-хаусів (EGTA)

Радіогрупа «ТАВР Медіа» стала членом Європейської асоціації сейлз-хаусів (EGTA). Про це повідомляє прес-служба «Радіокомітету».

 

Генеральний директор «ТАВР Медіа» Ігор Чернишов назвав головною метою членства в EGTA обмін та отримання досвіду для збільшення продажу радіореклами.

 

«Ми вже отримали доступ до екстранет - мережі, де викладено ряд кейсів, документів та презентацій, присвячених продажам теле- та радіореклами. Наші спеціалісти братимуть активну участь у їхніх семінарах, симпозіумах, тренінгах, де, власне, і відбувається обмін досвідом. У травні проходитимуть щорічні збори членів організації, присвячені новинкам продажів реклами на ТБ та радіо. Ми також маємо ряд напрацювань, котрі є цікавими для європейських спеціалістів: особливості продажу реклами на ринках, що динамічно розвиваються, досвід конкуренції з ТБ та іншими ЗМІ, особливості відділів продажу реклами наших радіобрендів», - каже пан Чернишов.

 

Нагадаємо, нещодавно про вступ до EGTA оголосила Радіогрупа УМХ. Також членами асоціації є українські телевізійні сейлз-хауси StarLight Sales (телегрупа StarLightMedia), «Інтер-реклама» (група «Інтер»), «Медіапартнерство» («Медіа Група Україна»).

 

EGTA - некомерційна торгова асоціація, заснована в 1974 році, що базується в Брюсселі. На сьогоднішній день організація об'єднує понад 100 телевізійних і радійних сейлз-хаусів, розташованих у 34 країнах Європи і світу. На частку EGTA припадає більше 75% європейського ринку телевізійної реклами і близько 50% радійної реклами в країнах, де оперують учасники асоціації.

 

Про те, чим зацікавили українські гравці європейських колег та що дасть співпраця обом сторонам, прес-службі «Радіокомітету» розповіла Генеральний секретар EGTA Кетті Роберфруа (Katty Roberfroid).

 

- Ми знаємо про вступ одразу двох українських радіо холдингів до Асоціації. Навіщо це їм і вам? Як будуватиметься ваша співпраця?

- EGTA допомагає своїм членам, основним джерелом прибутку котрих є продаж реклами та спонсорства, оптимізувати і диверсифікувати свої доходи. Цього можна досягнути працею над бізнес-лояльним правовим середовищем для реклами, впровадженням найбільш ефективних та інноваційних рішень, обміном даними та знаннями, а також поширенням/підтримкою інновацій.

 

«ТАВР Медіа» та УМХ будуть задіяні до нашої програми конференцій з питань радіопродажів, які охоплюють вимірювання аудиторії, дослідження, креативність в рекламі, нові аудіовізуальні платформи, а також - до наших «центрів знань», які погоджують дані європейських ринків з їхнім правовим полем та тенденціями рекламних ринків. Ми плануємо обмін досвідом між нашими українськими членами та іншими європейськими (і не європейськими) членами з метою росту частки радіоринку в Україні.

 

- Можете навести приклади плідної співпраці EGTA та сейлз- хаусів?

- Ми досягли успіху в розвитку і промоції сильних саморегуляторних режимів, які забезпечують справедливе і належне середовище для мовників і мінімізує ризики надто суворого регулювання.

 

Можу навести приклад чіткої співпраці навколо реструктуризації сейлз-хаузів у напрямі цифровізації. Кілька членів Асоціації поділились досвідом, як вони структурують їхні департаменти sales house, що призвели до впровадження багатьох позитивних змін.

 

EGTA провела низку семінарів і представила інформацію про нові платформи вимірювання аудиторії за останні кілька років. Шляхом обміну досвідом наші члени краще поінформовані про міжнародний розвиток для роботи з дослідницькими агенціями на своїх ринках, наприклад, щодо впровадженням технологій електронного чи пасивного вимірювання (PPM). Наші члени недавно обмінялись ідеями механізмів, за якими вони оцінюють і продають радіорекламу. Різні моделі, кожна з перевагами і недоліками, існують на різних ринках, тому цей досвід дозволив членам краще зрозуміти ці методології, щоб адекватно адаптувати свої підходи.

 

- Чи досліджували ви український радіоринок? Якщо так, то які тренди ви б виділили?

- Ми дійсно детально оглянули український ринок, аби ідентифікувати ключові тренди. З одного боку, частка радіоринку досить низька. З іншого боку, є суттєве зростання, і це означає, що український радіоринок має великий потенціал. Радіо і медіаринки Західної Європи набагато стабільніші і зріліші, з більшими частками на ринку, але меншим потенціалом росту. Тим часом, український ринок радіо і ТБ мають великий потенціал росту і прогнози 2013 року чітко показують позитивні тенденції.

 

- Чи плануєте ви залучати інші українські компанії до Асоціації?

- Сьогодні ЕГТА має хороших представників в Україні - лідерів і на ТБ (StarLight Sales, «Інтер-реклама», «Медіапартнерство») і на радіо (ТАВР, Радіогрупа УМХ). Членство в EGTA доступне для всіх телевізійних і радійних сейлз-хаусів Європи, і ми тільки вітатимемо нових членів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5023
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду