detector.media
04.04.2013 13:14
Радіогрупа «ТАВР Медіа» стала членом Європейської асоціації медійних сейлз-хаусів (EGTA)
Радіогрупа «ТАВР Медіа» стала членом Європейської асоціації медійних сейлз-хаусів (EGTA)
Членами EGTA також є Радіогрупа УМХ і телевізійні сейлз-хауси StarLight Sales, «Інтер-реклама», «Медіапартнерство»

Радіогрупа «ТАВР Медіа» стала членом Європейської асоціації сейлз-хаусів (EGTA). Про це повідомляє прес-служба «Радіокомітету».

 

Генеральний директор «ТАВР Медіа» Ігор Чернишов назвав головною метою членства в EGTA обмін та отримання досвіду для збільшення продажу радіореклами.

 

«Ми вже отримали доступ до екстранет - мережі, де викладено ряд кейсів, документів та презентацій, присвячених продажам теле- та радіореклами. Наші спеціалісти братимуть активну участь у їхніх семінарах, симпозіумах, тренінгах, де, власне, і відбувається обмін досвідом. У травні проходитимуть щорічні збори членів організації, присвячені новинкам продажів реклами на ТБ та радіо. Ми також маємо ряд напрацювань, котрі є цікавими для європейських спеціалістів: особливості продажу реклами на ринках, що динамічно розвиваються, досвід конкуренції з ТБ та іншими ЗМІ, особливості відділів продажу реклами наших радіобрендів», - каже пан Чернишов.

 

Нагадаємо, нещодавно про вступ до EGTA оголосила Радіогрупа УМХ. Також членами асоціації є українські телевізійні сейлз-хауси StarLight Sales (телегрупа StarLightMedia), «Інтер-реклама» (група «Інтер»), «Медіапартнерство» («Медіа Група Україна»).

 

EGTA - некомерційна торгова асоціація, заснована в 1974 році, що базується в Брюсселі. На сьогоднішній день організація об'єднує понад 100 телевізійних і радійних сейлз-хаусів, розташованих у 34 країнах Європи і світу. На частку EGTA припадає більше 75% європейського ринку телевізійної реклами і близько 50% радійної реклами в країнах, де оперують учасники асоціації.

 

Про те, чим зацікавили українські гравці європейських колег та що дасть співпраця обом сторонам, прес-службі «Радіокомітету» розповіла Генеральний секретар EGTA Кетті Роберфруа (Katty Roberfroid).

 

- Ми знаємо про вступ одразу двох українських радіо холдингів до Асоціації. Навіщо це їм і вам? Як будуватиметься ваша співпраця?

- EGTA допомагає своїм членам, основним джерелом прибутку котрих є продаж реклами та спонсорства, оптимізувати і диверсифікувати свої доходи. Цього можна досягнути працею над бізнес-лояльним правовим середовищем для реклами, впровадженням найбільш ефективних та інноваційних рішень, обміном даними та знаннями, а також поширенням/підтримкою інновацій.

 

«ТАВР Медіа» та УМХ будуть задіяні до нашої програми конференцій з питань радіопродажів, які охоплюють вимірювання аудиторії, дослідження, креативність в рекламі, нові аудіовізуальні платформи, а також - до наших «центрів знань», які погоджують дані європейських ринків з їхнім правовим полем та тенденціями рекламних ринків. Ми плануємо обмін досвідом між нашими українськими членами та іншими європейськими (і не європейськими) членами з метою росту частки радіоринку в Україні.

 

- Можете навести приклади плідної співпраці EGTA та сейлз- хаусів?

- Ми досягли успіху в розвитку і промоції сильних саморегуляторних режимів, які забезпечують справедливе і належне середовище для мовників і мінімізує ризики надто суворого регулювання.

 

Можу навести приклад чіткої співпраці навколо реструктуризації сейлз-хаузів у напрямі цифровізації. Кілька членів Асоціації поділились досвідом, як вони структурують їхні департаменти sales house, що призвели до впровадження багатьох позитивних змін.

 

EGTA провела низку семінарів і представила інформацію про нові платформи вимірювання аудиторії за останні кілька років. Шляхом обміну досвідом наші члени краще поінформовані про міжнародний розвиток для роботи з дослідницькими агенціями на своїх ринках, наприклад, щодо впровадженням технологій електронного чи пасивного вимірювання (PPM). Наші члени недавно обмінялись ідеями механізмів, за якими вони оцінюють і продають радіорекламу. Різні моделі, кожна з перевагами і недоліками, існують на різних ринках, тому цей досвід дозволив членам краще зрозуміти ці методології, щоб адекватно адаптувати свої підходи.

 

- Чи досліджували ви український радіоринок? Якщо так, то які тренди ви б виділили?

- Ми дійсно детально оглянули український ринок, аби ідентифікувати ключові тренди. З одного боку, частка радіоринку досить низька. З іншого боку, є суттєве зростання, і це означає, що український радіоринок має великий потенціал. Радіо і медіаринки Західної Європи набагато стабільніші і зріліші, з більшими частками на ринку, але меншим потенціалом росту. Тим часом, український ринок радіо і ТБ мають великий потенціал росту і прогнози 2013 року чітко показують позитивні тенденції.

 

- Чи плануєте ви залучати інші українські компанії до Асоціації?

- Сьогодні ЕГТА має хороших представників в Україні - лідерів і на ТБ (StarLight Sales, «Інтер-реклама», «Медіапартнерство») і на радіо (ТАВР, Радіогрупа УМХ). Членство в EGTA доступне для всіх телевізійних і радійних сейлз-хаусів Європи, і ми тільки вітатимемо нових членів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY