Нацрада фінансується з держбюджету на рівні 55% від потреби

Нацрада фінансується з держбюджету на рівні 55% від потреби

20 Березня 2013
5119
20 Березня 2013
18:41

Нацрада фінансується з держбюджету на рівні 55% від потреби

5119
Державний орган з 2008 року має кредиторську заборгованість 834 тис грн за придбане обладнання
Нацрада фінансується з держбюджету на рівні 55% від потреби
Нацрада фінансується з держбюджету на рівні 55% від потреби

Фінансування Національної ради з питань телебачення і радіомовлення не відповідає потребам, але заборгованостей по заробітній платі, податкам і відрахуванням до цільових фондів державний орган не має. Про це повідомила начальник управління бухгалтерської служби - головний бухгалтер Нацради Тетяна Стороженко на брифінгу 20 березня, представляючи фінансовий звіт Нацради за 2012 рік.

 

На 2012 рік кошторисні призначення Нацради було затверджено в розмірі 21 млн 937,4 тис. грн. Із п'яти бюджетних програм, передбачених законодавством, фінансуються лише дві: «Керівництво та управління здійснення контролю у сфері телебачення і радіомовлення» та «Розробка висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів мовлення, необхідних для створення та розвитку каналів мовлення та телемереж» (остання - в розмірі 153 тис. грн).

 

У 2012 році Нацрада працювала у режимі «економії ресурсів, раціонального використання бюджетних коштів за рахунок внутрішніх резервів». Видатки у 2012 році становили 21 млн 935,5 тис грн. Фактично було профінансовано 21 млн 920,9 тис грн. Основні видатки, за словами пані Стороженко, - це зарплата і відрахування до цільових фондів, комунальні послуги і матеріальні ресурси, а також 153 тис. грн. на замовлення в УДЦР висновків щодо електромагнітної сумісності.

 

У Нацради з 2008 року залишається кредиторська заборгованість у розмірі 834 тис. грн перед вінницькою компанією за придбане обладнання. Державний орган не може її погасити, оскільки, зі слів пані Стороженко, три роки не отримував коштів на капітальні видатки, і цього року вони теж не передбачені.

 

Плани по ліцензійним надходженням до державного бюджету Нацрада минулого року перевиконала: при запланованих 23 млн 439 тис. грн бюджет фактично отримав 23 млн 468 тис. грн.

 

Нагадаємо, бюджет Нацради на 2013 рік зріс на 1 млн грн, адже за бюджетною програмою «Керівництво та управління здійсненням контролю у сфері телебачення і радіомовлення» в держбюджеті передбачено 22 млн 985,7 тис. грн.

 

Але цих коштів, за словами головного бухгалтера Нацради, недостатньо. «Національна рада фінансується на рівні 55% від потреби», - пояснила вона.

 

Зобов'язання Нацради по наповненню держбюджету також зросли: у 2013 році за видачу, продовження, переоформлення ліцензій і за видачу дубліката ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги очікуються надходження на суму 26 млн 812 тис. грн. Це майже на 3,4 млн грн більше, ніж торік.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5119
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Liricos
4066 дн. тому
А якщо ліквідувати цю контору, то ніхто і не помітив! І ніяких боргів!
admin-CIA
4066 дн. тому
А що, ЗЕОНБУД не платиь? Кошти потрібні Нацзраді - це приблизно 1/8 його прибутку. А якби він, ЗЕОНБУД заплатив за висновки, дозволи та справно щоквартально платив за частоти - грошей хватило б не тільки Мижгірью алей і Нацзраді.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду