«Рішення про подовження співпраці із компанією GfK учасниками ІТК було ухвалено одноголосно»

1 Грудня 2006
16701
1 Грудня 2006
14:04

«Рішення про подовження співпраці із компанією GfK учасниками ІТК було ухвалено одноголосно»

16701
Про те, як відбувався тендер Індустріального телевізійного комітету на телевізійні дослідження.
«Рішення про подовження співпраці із компанією GfK учасниками ІТК було ухвалено одноголосно»

Як повідомлялося, Індустріальний телевізійний комітет визначив переможця тендеру на телевізійні дослідження у 2008-2012 роках. ІТК продовжить контракт на наступні п’ять років із компанією GfK Ukraine, яка є діючим підрядником ІТК у період з 2003 року до кінця 2007 року. А компанія AGB відмовилась від участі у тендері за декілька годин до голосування.
 Прес-служба ІТК розповсюдила довідку про те, як відбувався тендер:
 «22 лютого 2006 року Індустріальним телевізійним комітетом було оголошено відкритий тендер на вимірювання телевізійної аудиторії в Україні у 2008-2012 роках.
Передумовою для оголошення тендеру стало те, що у 2008 році закінчується контракт на телевізійні вимірювання з компанією GfK Ukraine, яка була підрядником на ці роботи з 2003 року. А згідно рішення ІТК всі підрядники Комітету обираються на тендерній основі.
При підготовці тендерного завдання членами ІТК було вирішено розширити панель домогосподарств, що, на думку багатьох учасників ринку, повинно якісно поліпшити телевізійні дослідження. Планується, що до нової панелі увійдуть населені пункти з населенням менше 50 тис. осіб, і кількість домогосподарств, які будуть включені у нову панель, збільшиться до 2500 домогосподарств відносно нинішніх 1600 в містах з населенням понад 50 тис..
Окрім цього, нововведенням тендеру можна вважати розділення системи телевізійних досліджень на складові. Подавати заявку можна було на будь-який вид робіт. ІТК ухвалив таке рішення для того, щоб мати можливість обрати найкращого виконавця на кожен з п’яти видів робіт:
- Дизайн вибірки і контроль якості панелі (Д/К)
- Установче дослідження (УД)
- Оператор панелі (ОП)
- Моніторинг (М)
- Програмне забезпечення (ПЗ).
За умовами тендеру контракти на проведення дизайну вибірки і контроль якості та контракт оператора панелі не можуть бути віддані одній компанії.
У квітні 2006 року Індустріальний телевізійний комітет розпочав перший етап тендеру. Для участі у тендері подали заявки сім компаній. Кожний претендент сам визначав види робіт, на які він претендував.

Список учасників тендеру і види робіт, на які вони претендували:

Учасники

Д/К

УД

ОП

М

ПЗ

GfK Ukraine

X

X

X

X

X

AGB Nielsen Media Research

X

 

X

X

X

TNS

X

X

 

 

X

InMind

X

X

 

 

 

Медіа Ікспенс

 

 

 

X

 

MediaResearch (Чехія)

 

 

X

 

 

MEDIAN (Чехія)

X

X

 

X

X


Переможцем першого етапу на роботи з дизайну панелі та контролю якості стала українська компанія InMind. Після першого етапу список претендентів покинули компанії MediaResearch (Чехія) та MEDIAN (Чехія).
Другий етап тендеру не дозволив виявити лідера серед постачальників програмного забезпечення для телевізійних вимірювань. Тому членами Індустріального телевізійного комітету було вирішено запропонувати претендентам на оператора панелі (компаніям AGB та GfK) додати до своєї презентації ще й пропозицію з програмного забезпечення. Було вирішено об’єднати другий та третій етапи.
2 серпня розпочався третій етап тендеру на телевізійні вимірювання. Він проводився з наступних видів робіт: установче дослідження, оператор панелі та моніторинг.

Список учасників 3-го етапу тендеру та види робіт, на які вони претендували:

Учасники

УД

ОП

М

GfK Ukraine

X

X

X

AGB Nielsen Media Research

 

X

X

TNS

X

 

 

InMind

X

 

 

Медіа Ікспенс

 

 

X


Через додаткові технічні питання до претендентів визначення переможця тендеру було перенесено на 2 місяці відносно вересня, як планувалося спочатку.
29 листопада останній етап тендеру завершився – переможцем на оператора панелі було оголошено компанію GfK Ukraine. Отже, ІТК подовжить контракт із GfK на наступні п’ять років. Компанія AGB відмовилась від участі у тендері за декілька годин до голосування. Рішення про подовження співпраці із компанією GfK учасниками ІТК було ухвалено одноголосно».

За інформацією прес-служби ІТК
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16701
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду