Поки Печерський суд розглядав справу щодо прав на частку «1+1», Шевченківський вже виніс своє рішення

19 Липня 2006
23813
19 Липня 2006
18:39

Поки Печерський суд розглядав справу щодо прав на частку «1+1», Шевченківський вже виніс своє рішення

23813
Поки Печерський суд розглядав справу щодо прав на частку «1+1», Шевченківський вже виніс своє рішення

Як стало відомо «ТК», рішення суду у справі щодо прав власності на частку у статутному фонді каналу «Студія «1+1» вже є, втім не Печерського, а Шевченківського.

Нагадаємо що у судовому засіданні за позовом Ігоря Коломийського до Олександра Роднянського, окрім позивача і відповідача, третьою стороною виступає іноземна компанія «Інтер-медіа». Як раніше повідомляла ТК, за інформацією ТОВ „1+1”, її власниками є: компанія Сentral Мedia Еnterprises (60% статутного фонду), а також Олександр Роднянський і Борис Фуксман (по 20% кожний). Але голова ради директорів каналу Олександр Роднянський має право розпоряджатися 70% „1+1”, інші 30% знаходяться у власності дочірньої компанії СМЕ - „Інтер-медіа”.

Провадження справи у Шевченківському суді почалось за позовом «Інтермедіа» до Роднянського. Згідно позову, «Інтермедіа» вимагала визнати своє переважне право на купівлю частки «1+1».

Відповідно до рішення «Інтермедіа» має таке право, а угоду від 21 червня 2005 року між Коломойським та Роднянським, навколо якої і точаться основні юридичні баталії в Печерському суді, визнано такою, що не існувала.

Як повідомив сьогодні «ТК» представник Ігоря Коломойського у Печерському суді В’ячеслав Карташов, розгляд справи у Шевченківському суді почався ще у грудні 2005, а своє рішення суд виніс 31 травня 2006 року, проте пред’явлено його у Печерському суді під час розгляду справи було лише 18 липня.

«Це був своєрідний «міжсобойчик» представників Роднянського та «Інтер Медіа», покликаний створити „ілюзію” вирішення спору між Ігорем Коломийським та Олександром Роднянським з метою впливу на Печерський суд. Шевченківський суд мав би призупинити розгляд цієї справи, так як це питання вже на той час розглядалось у Печерському суді. Ми будемо піднімати питання про те, щоб рішення від 31 травня було скасовано, адже суд порушив принаймні 5 статей Цивільно-процесуального кодексу», - оцінює такий хід своїх суперників у суді адвокат Карташов.

«В своєму рішенні Шевченківський суд згадує Ігоря Коломойського, проте він не був залучений як учасник  у цій справі, що є порушенням чинного законодавства України. Крім того, було використано деякі матеріали справи з Печерського суду, не проводячи навіть досліджень доказів. До того ж рішення Печерського суду ще немає. Нас дуже дивують такі „процесуальні кроки” наших опонентів з огляду на авторитетність  тих юридичних компаній, які представляють їх інтереси в судах” – повідомив В’ячеслав  Карташов.

Втім, розгляд позову Ігоря Коломойського проти Олександра Роднянського у Печерському районному суді продовжиться. Наступне засідання в понеділок, 24 липня.

Довідка ТК:

14 жовтня  2005 року Ігор Коломойський подав позов з вимогою визнати за ним право власності на долю Роднянського в телекомпанії „Студія „1+1”. Однак засновники компанії стверджують, що такої угоди не було. Перше судове засідання у справі відбулося 2 грудня 2005 року. На сьогодні відбулось понад 30 судових засідань.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23813
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду