Уряд пропонує лібералізувати порядок рекламування усіх видів зброї

11 Січня 2005
1139
11 Січня 2005
10:41

Уряд пропонує лібералізувати порядок рекламування усіх видів зброї

1139
Сьогодні Верховна Рада України має розглянути урядовий законопроект «Про внесення змін до статті 23 Закону України "Про рекламу" (щодо реклами зброї).
Уряд пропонує лібералізувати порядок рекламування усіх видів зброї
Документом пропонується вилучити із статті 23 Закону України «Про рекламу» пункт 2, яким визначено, що порядок рекламування бойової зброї, озброєнь і військової техніки, а також зброї, яка відповідно до законодавства може перебувати у власності осіб, встановлюється Кабінетом Міністрів України.

У Пояснювальній записці до проекту наголошується, що «прийняття зазначеного проекту закону сприятиме запобіганню ускладнення та бюрократизації порядку рекламування зброї і військової техніки, а також успішному виходу українського виробника на міжнародні ринки».

Проте Головне науково-експертне управління Верховної Ради не згодне із такими змінами до проекту і вважає їх «недостатньо обґрунтованими», і вказує, що у випадку їх прийняття порядок реклами зброї у такому випадку буде встановлюватись розповсюджувачем реклами самостійно на загальних підставах, визначених Законом "Про рекламу".

Експерти наголошують на тому, що зброя - особливий вид товару, - а продаж або експорт його контролюється державою в особі Кабінету Міністрів України. Причому основними принципами такого контролю є пріоритетність національних інтересів України; обов\'язковість виконання міжнародних зобов\'язань; забезпечення взаємодії з міжнародними організаціями та іноземними державами в галузі державного експортного контролю з метою зміцнення міжнародної безпеки і стабільності.

З огляду на зазначене, експертне управління ВР вважає, що позбавлення Кабінету Міністрів України повноважень визначати єдиний порядок рекламування зброї може призвести до порушення єдиної цінової та маркетингової політики держави по завоюванню міжнародного ринку зброї або інших міжнародних передач продукції військового та подвійного призначення.

На цій підставі пропонується законопроект направити на доопрацювання з наступним поданням на повторне перше читання.

Сьогодні рішення з цього питання прийме парламент.

Інф. «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1139
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду