Попередження про шкоду алкоголю і тютюну на зовнішній рекламі повинні бути чітко позначені - Томенко

7 Квітня 2004
990
7 Квітня 2004
11:25

Попередження про шкоду алкоголю і тютюну на зовнішній рекламі повинні бути чітко позначені - Томенко

990
Після зустрічі з представниками рекламного бізнесу – виконавчим директором Асоціації зовнішньої реклами України Артемом Біденком, виконавчим директором Всеукраїнської рекламної коаліції Максимом Лазебником, директором компанії "BigBoard" Олександром Діденком, директором компанії "Альтер-В" Наталією Михайловою та іншими - Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко нагадав рекламістам, що у законі України "Про рекламу" чітко прописані норми оформлення зовнішньої реклами алкоголю (частина 7 статті 22): "Реклама тютюнових виробів та алкогольних напоїв, а також знаків для товарів та послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються дані вироби та напої, повинна супроводжуватися текстами попередження такого змісту: "Куріння може викликати захворювання на рак", "Надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я". Кожному попередженню має бути відведено не менше 15 відсотків площі (обсягу) всієї реклами. Колір тексту попередження має бути контрастним щодо кольору фону попередження".
Попередження про шкоду алкоголю і тютюну на зовнішній рекламі повинні бути чітко позначені - Томенко
Але ця норма закону порушується чи не найчастіше. Зазвичай на біг-бордах, що містять рекламу тютюну та алкоголю, текст попередження не читається, що вводить в оману споживачів. Часто колір тексту попередження зливається з кольоровою гамою рекламного плакату. Це дає підстави багатьом депутатам пропонувати або збільшити відсотки для розміщення попередження, або зовсім заборонити зовнішню рекламу тютюнових та алкогольних виробів.

Якщо з травня цього року оператори зовнішньої реклами не будуть дотримуватися чинного законодавства, за словами Томенка, змусить парламент переглянути діючий закон "Про рекламу". Всі присутні на зустрічі представники рекламного бізнесу погодились із цим застереженням.

Інф. "Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
990
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду