Законодавці вимагають виконання ліберального Закону "Про рекламу"

18 Березня 2004
768
18 Березня 2004
17:23

Законодавці вимагають виконання ліберального Закону "Про рекламу"

768
У Верховній Раді України відбувся "круглий стіл", організований Громадською Радою з питань свободи слова та інформації, присвячений розглядові законопроектів щодо внесення змін до законодавства про рекламу.
Законодавці вимагають виконання ліберального Закону "Про рекламу"
У "круглому столі" взяли участь розробники законопроектів, представники ЗМІ, представники Верховної Ради України, зокрема Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, заступник Голови Комітету Юрій Артеменко, Секретар Комітету Микола Баграєв, експерти, журналісти.

Учасникам "круглого столу" було представлено низку законопроектів про внесення змін до Закону України "Про рекламу", зареєстровані у Верховній Раді. Ці законопроекти стосуються регулювання розповсюдження реклами алкоголю, тютюну, ліків тощо.

Як зазначили представники Комітету Верховної Ради, невиконання телерадіоорганізаціями, пресою та рекламними агенціями достатньо ліберальних вимог чинного Закону України "Про рекламу" спонукають окремих законодавців до написання більш жорстких законопроектів, які більш жорстко регулюватимуть розповсюдження реклами або й узагалі забороняють розповсюдження окремих видів реклами.

У зв‘язку з цим Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко наголосив на необхідності неухильного виконання , пресою та рекламними агенціями норм чинного Закону України "Про рекламу". Також народні депутати наголосили на необхідності дотримання всіма телерадіоорганізаціями, пресою та рекламними агенціями узгоджених корпоративних норм поведінки у сфері реклами, порушення яких має викликати реакцію як відповідних органів влади, так і законодавців.

За повід. Комітету з питань свободи слова та інформації
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
768
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду