В парламент внесено законопроект, що має змінити регулювання телереклами

14 Листопада 2002
610
14 Листопада 2002
12:54

В парламент внесено законопроект, що має змінити регулювання телереклами

610
Законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання реклами на телебаченні та радіо”, внесений на цьому тижні депутатом Миколою Баграєвим, передбачає скасування заборони на переривання телевізійних програм та фільмів для реклами.
В парламент внесено законопроект, що має змінити регулювання телереклами
Відтепер пропонується наступний порядок розміщення реклами у телеефірі.

"Трансляції концертно-видовищних і спортивних програм тривалістю більше 45 хвилин можуть бути перервані для реклами лише один раз за повний 45-хвилинний проміжок часу. Трансляція аудіовізуальних творів, таких як повнометражні кінофільми й телефільми, за умови їх тривалості понад сорок п\'ять хвилин, може перериватися один раз за кожний повний 45-хвилинний проміжок часу. В повнометражних кінофільмах й телефільмах можна розміщувати рекламу після початкових та перед фінальними титрами. Подальше переривання дозволяється, якщо їхня тривалість перевищує не менше ніж на двадцять хвилин два або більше повних 45-хвилинних проміжків часу. Забороняється реклама у передачах, розрахованих на дитячу (до 14 років) аудиторію.”

На думку ініціаторів законопроекту ці зміни: 

"Збільшать надходження від реклами для телерадіоорганізацій і зміцнить їхню економічну незалежність. Економічна незалежність є базовим елементом існування вільних ЗМІ, розвитку демократії та забезпечення права громадян на отримання інформації. З іншого боку, очікуване внаслідок указаних змін збільшення рекламного ринку сприятиме розвиткові національного телебачення, створенню національного телевізійного продукту, тобто задоволенню інтересів телеглядачів."(витяг з пояснювальної записки до законопроекту).

Підготував Сергій Черненко,"Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
610
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду