Ярослав Порохняк: «Це навіть не проблема особистості, а проблема організації»

21 Вересня 2010
34136
21 Вересня 2010
13:45

Ярослав Порохняк: «Це навіть не проблема особистості, а проблема організації»

34136
Віце-президент UA Inter Media Holding і майбутній голова правління «Інтера» коментує відхід від справ Сергія Созановського
Ярослав Порохняк: «Це навіть не проблема особистості, а проблема організації»

Ярослав Порохняк, віце-президент UA Inter Media Holding, підтвердив ТК інформацію про те, що в найближчім часі у групі відбудуться призначення нових топ-менеджерів: його - на посаду голови правління АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорація» і Володимира Зеленського на посаду генерального продюсера. За словами Ярослава, офіційно така зміна може відбутися 1 листопада, але не виключено, що формальності буде залагоджено і раніше.

 

Перша розмова ТК з Порохняком була короткою, проте нам вдалося з'ясувати, що своїми завданнями на посаді керівника медіагрупи він бачить передовсім повернення «Інтеру» «старих» позицій - «старих» рейтингів і «старих» обсягів власного виробництва. А також - у створенні команди. 

 

- Як ви бачите свою функцію в групі «Інтер»?

Тут треба створювати велику телевізійну команду. Треба вибудовувати систему управління, адже не може бути, щоб людина була відповідальна відразу за 9 каналів, за всю телевізійну групу, бо не може одна людина бути талановита у всьому однаково. Ті ж самі «MTV-Україна» і «Інтер» - це зовсім різні канали, із зовсім різними цільовими аудиторіями. Те, що відбувається зараз на «Інтері» - це навіть не проблема особистості, а проблема організації. Тому зараз головне - це будувати команду. Я бачу, що можна залучити багато людей, які працюють на «Інтері». У молодих працівників є своя точка зору, і, звичайно, хочеться, щоб її всі почули.

 

- Ви згадували в розмові, що Созановський є юристом, а не телевізійником, і це теж нібито проблема. Але ж ви теж юрист...

У мене є юридична освіта і економічна - з банківського права. До цього я займався в групі в основному питаннями IPO, які ніхто не знімав з порядку денного. Тому що для нас «Інтер» - це не політика, це передовсім  бізнес-організація, яка бореться за своє положення на ринку. І я можу вам сказати, що нам, як і іншим каналам, зараз важко в умовах кризи і падіння ринку. Тому ми передовсім будемо намагатися зробити цей проект вдалим економічно, а це можна зробити лише через зростання показників. Ми ж купували наші канали задорого, розумієте? Тому на нас лежить велика відповідальність. Нині своїм першим завданням  я вважаю - знайти професіоналів, які розуміються на телебаченні, збудувати саме таку команду, яка зможе повернути щонайменше «старі» показники «Інтера», залучити нові аудиторії, налагодити  власне виробництво.

 

- Чому ви вирішили зробити ставку на Зеленського та «Вечірній квартал»?

«Вечірній квартал» - це не три людини, а триста чоловік. Зараз це функціональна, професійна бізнес-структура, де все чітко вибудовано. Я коли почав з ними спілкуватися, я був колосально вражений - це сотні авторів, відбір текстів, репетиції, це те, чого зараз так не вистачає на «Інтері», власне виробництво.

 

- Якщо ви говорите про повернення старих показників, то, може, ідеться про повернення Ганни Безлюдної?

- Я точно ці плітки не можу підтвердити. Це безпідставно. Ганна займалася, в основному, новинами, а зараз цей підрозділ очолюють інші люди, і ми задоволені ними.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34136
Теги:
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
технота
4975 дн. тому
Руководство интера это чистый бизнес оторванный от реалий тв(меньше вкладывать - больше выжимать) и изолированный от работающего колектива. Не одного творческого менеджера или генератора идей. Донашивают поношенные идеи после Шустера, новые проекты слабее закрытых "Ключа", "Один в поле...", "Караоке" и "Шанса". Одним словом вертикальный штопор, спасает только покрытие частоты. И ничего не меняется -юрист меняет юриста, а клоун клоуна(хотя все они люди и дай бог им понимания что они работают не с процентами, а ТОЖЕ с ЛЮДЬМИ)
2 Валерия
4976 дн. тому
Вы що?! Каки Леонтьева и Равреба?! Им еще 300 кварталовцев нужно пристроить! Кажный стул на счету! Кстати, Созан своим каналы не раздавал. А тут, Порохняк с барского плеча отстегнул, всем сестрам по серьгам: Зеленке-Интер, Кошевому - К-1 и К-2, а толстому- НТН, МТВ и шо небудь ешо! Он болшой, ему много надоть!
Валерий
4976 дн. тому
К стати есть еще одна неплохая идея. Вернуть Звездную команду Интера: Ряшин, Мустафин, Стогний, Равреба, Леонтьева, Цаплиенко, Столярова. Король. Вот это взрыв сознания! Только Ряшин пока раздумывает да и другие нашли себя вне Интера.
мтв
4978 дн. тому
хоть бы за МТV сказали спасибо, да и за НТН
экс интер-интеру
4978 дн. тому
С облегченьем вас! Ваших кошельков от з/п и ваших рабочих стульев от ваших мозолистых задниц. Когда станете в очередь на биржу безработных, тогда вам еще легче вздохнется. Или, у вас еще один выход есть - к Бене на УТ! На 1500 грн. Почувствуете какая гибкость в членах и легкость в желудке образуется )))))
интер
4978 дн. тому
и, кстати, на интере все вздохнули с облегчением. потому что такой беспредел и хаос уже всех достал
интер
4978 дн. тому
все комментарии родственники созановского плюс фильм.уа писали?:)))) не было ни команды, ни организации, созановский и сам ничего не делал - решения месяцами не принимал, на канале неделями мог не бывать (видно в это время его мозги и дальше создавали фильм.уа), и другим не давал ничего делать. и сезон поэтому так поздно, и такие цифры у интера, и мега теперь такой "суперкрутой", и многое другое. все только на повторах, и повторах повторов. если бы не проекты зеленского, и не сериалы, то доля еще меньше была бы. Хоть один проект уровня "главного канала страны" назовите?
юрист/продюсер
4978 дн. тому
этот мальчик сам не знает что говорит, поднять сейчас долю и рейтинг до прежних невозможно - посмотрите на рынок! Собственное производство - это не просто бюджет, его еще нужно уметь делать! А созановский кстати и не такой уж правильный юрист - его мозги создали Фильм.уа и вся команда там работает, а они только собственное производство и делают. Значит причина не в созане...
Вонючка
4978 дн. тому
От же ж лицемерная морда. Прокапал мозг валерию ивановичу вот такой своей супер теорией? Давайте позовите обратно тех кого набрали изначально в 2005-06... Поспешите, а то старицкий сбухается, а акопов совсем в астрал уйдет. Давай, ярославчику, слава великого юриста, плавно перетекающего в супер телевизионщика, давно тебе не давала покоя. Только вот не получицца у тебя, рано ты накапал своему хозяину. Твое дело пока его чемодан носить да бумажки оформлять на очередные покупки. Это ж надо было такого накоментировать, джерело ты паганое
экс интер
4978 дн. тому
И это вместо спасибо Созановскому! Теперь на него будут вешать всех собак. Видно, новые увольнения грядут - освободить места для 300 кварталовцев. У Порохняка ж акции - нужно ковать бабло, пока горячо.
Мдя
4978 дн. тому
Кстати созановский за все время своего "второго пришествия" работал в одиночку - у него не было "своей команды". Вся его настоящая команда сидит на троещине и на интер и носа не совала после своего ухода в 2006...
вау
4978 дн. тому
якє CENSORED...задорого вони купували...тепер структуру будує. раніше,як з"ясувалось 9 каналів тягнув один Сазановський,щоб вони могли задорого купувати. Хай би Ткача запросили .він би їм зробив задешево. Розвалив би канал,так як СМЕшникам и купилиб задешево
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду