Проект, ЗАКОНУ УКРАЇНИ

6 Лютого 2004
1120
6 Лютого 2004
15:26

Проект, ЗАКОНУ УКРАЇНИ

1120
Проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про вибори Президента України" щодо обов’язкових телевізійних дебатів кандидатів у Президенти України" від 05-02-2004 зареєстрованний за № 5085. "Про внесення змін до Закону України "Про вибори Президента України" щодо обов’язкових телевізійних дебатів кандидатів у Президенти України".
Проект, ЗАКОНУ УКРАЇНИ
Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

І. Доповнити Закон України "Про вибори Президента України" (Відомості Верховної Ради, 1999, № 14, ст. 81) статтею 32-1 такого змісту:

"Стаття 32-1. Проведення обов’язкових телевізійних дебатів кандидатів у Президенти України

1. У разі прийняття у визначеному цим Законом порядку рішення про проведення повторного голосування в обов’язковому порядку проводяться телевізійні дебати кандидатів у Президенти України, включених до виборчого бюлетеня для повторного голосування (далі – обов’язкові телевізійні дебати).

2. Обов’язкові телевізійні дебати проводяться в прямому ефірі на першому каналі Українського телебачення за два дні до дня проведення повторного голосування у період між дев’ятнадцятою та двадцять другою годинами.

Одночасно з їх проведенням у прямому ефірі обов’язкові телевізійні дебати транслюються першим каналом Українського радіо. Обов’язкові телевізійні дебати можуть транслюватися іншими каналами мовлення. Національна телекомпанія України зобов’язана безкоштовно надати можливість трансляції обов’язкових телевізійних дебатів іншим телерадіоорганізаціям на підставі відповідної письмової заяви телерадіоорганізації у порядку, визначеному за домовленістю сторін.

Обов’язкові телевізійні дебати тривають безперервно не менше шістдесяти хвилин та не можуть перериватися рекламою, анонсами власних програм, передач телерадіоорганізації. Спонсорство обов’язкових телевізійних дебатів заборонено.

Час показу обов’язкових телевізійних дебатів на державних загальнонаціональних каналах мовлення оприлюднюється Центральною виборчою комісією у газетах "Голос України" і "Урядовий кур'єр" не пізніше, ніж за п’ять днів до дня проведення дебатів.

3. Порядок проведення обов’язкових телевізійних дебатів визначається регламентом, який затверджується Центральною виборчою комісією не пізніше ніж за 7 днів до дня проведення дебатів із врахуванням положень цього Закону.

Регламентом проведення обов’язкових телевізійних дебатів визначаються:

- час та тривалість проведення дебатів;

- час, відведений для виступів та запитань і відповідей кандидатів у Президенти України;

- права та обов’язки кандидатів у Президенти України, ведучого дебатів;

- інші правила проведення обов’язкових телевізійних дебатів, що не суперечать положенням цього Закону.

4. Обов’язкові телевізійні дебати починаються та завершуються виступами кандидатів у Президенти України. Черговість виступів визначається жеребкуванням та закріплюється у регламенті проведення обов’язкових телевізійних дебатів. Після початкових виступів кандидати у Президенти України по черзі ставлять одне одному запитання та відповідають на них.

Під час проведення обов’язкових телевізійних дебатів кандидатам у Президенти України забезпечується надання рівного часу для виступів, запитань та відповідей.

Під час проведення обов’язкових телевізійних дебатів їх ведучий повинен дотримуватися вимог цього Закону та затвердженого регламенту проведення обов’язкових телевізійних дебатів. Ведучий дебатів не має права:

- виявляти упередженість та надавати перевагу одному з учасників обов’язкових телевізійних дебатів;

- припускатись висловлювань, що можуть бути сприйняті як агітаційні.

Кандидати в Президенти України під час проведення обов’язкових телевізійних дебатів повинні:

- дотримуватись вимог цього Закону та затвердженого регламенту проведення обов’язкових телевізійних дебатів;

- дотримуватись етичних норм поведінки, не припускатись висловлювань, що принижують честь і гідність іншого учасника дебатів;

- виконувати вимоги ведучого дебатів, що ґрунтуються на цьому Законі та затвердженому регламенті проведення обов’язкових телевізійних дебатів.

5. Кандидати в Президенти України беруть участь в обов’язкових телевізійних дебатах особисто.

У разі відмови одного з кандидатів у Президенти України взяти участь в обов’язкових телевізійних дебатах, відведений для проведення дебатів час надається для проведення агітації іншому кандидату у Президенти України.

6. Обов’язкові телевізійні дебати проводяться за рахунок коштів, що виділяються з Державного бюджету України на проведення виборчої кампанії.

Оплата за наданий ефірний час здійснюється Центральною виборчою комісією на підставі угод, що укладаються нею з Національною телекомпанією України та Національною радіокомпанією України.".

ІІ. Цей Закон набуває чинності з дня його опублікування.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
parlament,org,ua/index,php?action=draft&draft_id=738">parlament,org,ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1120
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду