ПОСТАНОВА, ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

3 Лютого 2004
1111
3 Лютого 2004
18:59

ПОСТАНОВА, ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

1111
Про порядок висвітлення роботи п’ятої сесії
ПОСТАНОВА, ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ
Верховної Ради України четвертого скликання Проект

Вноситься народним депутатом України

Касьяновим С.П.

(На заміну раніше поданого реєстр. № 4535-1)

ПОСТАНОВА

ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про порядок висвітлення роботи п’ятої сесії

Верховної Ради України четвертого скликання


З метою ширшого і повнішого інформування громадян про діяльність єдиного законодавчого органу в Україні Верховна Рада України постановляє:

1. Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, Державному комітету телебачення і радіомовлення України відповідно до вимог законів України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації, "Про поставки продукції для державних потреб", Бюджетного кодексу України:

- в межах коштів передбачених Законом України "Про Державний бюджет України на 2004 рік" на висвітлення діяльності народних депутатів України через засоби телебачення і радіомовлення (код 01110800831), забезпечити розміщення державного замовлення на висвітлення роботи п’ятої сесії Верховної Ради України четвертого скликання в порядку, визначеному абзацами 2 та 5 пункту 2, абзацами 2, 3 та 5 пункту 3 цієї Постанови, на каналах Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України та інших телерадіоорганізацій України, а також контроль за його виконанням;

- в межах коштів, передбачених Законом України "Про Державний бюджет України на 2004 рік" на виробництво телерадіопрограм для державних потреб (код 1701080 0831) в порядку, визначеному абзацами 3 та 4 пункту 2, абзацом 4 пункту 3 цієї Постанови, розмістити державне замовлення, визначивши його обсяг і порядок фінансування Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України та інших телерадіоорганізацій України.

2.Національній телекомпанії України:

- забезпечити пряму трансляцію на Першому Національному каналі відкриття та закриття п’ятої сесії Верховної Ради України четвертого скликання;

- протягом п’ятої сесії Верховної Ради України четвертого скликання забезпечувати виробництво і трансляцію на Першому Національному каналі 30-хвилинних передач за участю народних депутатів України - представників депутатських фракцій (груп) та позафракційних народних депутатів України - періодичністю не менше два рази на тиждень у прямому ефірі. Трансляцію передач здійснювати відповідно до плану-графіку виступів в ефірі депутатських фракцій (груп) та позафракційних народних депутатів України, затвердженого Погоджувальною радою депутатських фракцій (груп) Верховної Ради України на кожний пленарний тиждень;

- забезпечувати трансляцію в ефірі щоденно з вівторка по п’ятницю у дні пленарних засідань сесії Верховної Ради України 15-хвилинної інформаційної передачі "щоденник сесії Верховної Ради України" та 45-хвилинно'ї підсумкової щотижневої аналітичної передачі "Внесено, розглянуто, проголосовано", вироблених Дирекцією телерадіопрограм Верховної Ради України;

- забезпечувати висвітлення парламентських слухань і днів Уряду України в обсягах, визначених Головою Верховної Ради України згідно пропозицій Погоджувальної ради депутатських фракцій (груп) Верховної Ради України.

3.Національній радіокомпанії України:

- забезпечити пряму трансляцію в ефірі на першому каналі Національної радіокомпанії України та по проводовій мережі відкриття та закриття п’ятої сесії Верховної Ради України четвертого скликання:

- здійснювати пряму трансляцію в ефірі на першому каналі Національної

радіокомпанії України та по проводовій трансляційній мережі (вівторок та четвер з 10 до 18 годин, середа та п’ятниця з 10 до 14 годин) пленарних засідань Верховної Ради України;

- забезпечити виробництво і пряму трансляцію в ефірі щотижневих 45-хвилинних тематичних передач за участю в них на пропорційній основі представників депутатських фракцій (груп), позафракційних народних депутатів України;

- забезпечувати висвітлення парламентських слухань І днів Уряду України в обсягах, визначених Головою Верховної Ради України згідно пропозицій Погоджувальної ради депутатських фракцій (груп) Верховної Ради України.

4.Голові Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Голові Державного комітету телебачення і радіомовлення України, президентам Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України в червні 2004 року подати до Верховної Ради України звіти про хід виконання цієї Постанови.

5. Редакції газети Верховної Ради України "Голос України" забезпечити постійне і всебічне висвітлення діяльності Верховної Ради України, у тому числі пленарних засідань Верховної Ради України, роботи парламентських комітетів, а також депутатських фракцій (груп), позафракційних народних депутатів України в обсягах відповідно пропорційних їх чисельності.

6. Рекомендувати Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення під час проведення конкурсу серед телерадіоорганізацій на отримання ліцензії на право мовлення, особливо щодо загальнонаціонального каналу мовлення УТ-2, врахувати потребу держави у ширшому і повнішому інформуванні громадян України про діяльність єдиного органу законодавчої влади в Україні та органів місцевого самоврядування.

7. Керівникові Апарату Верховної Ради України забезпечити:

- укладання угод з державними та іншими телерадіоорганізаціями України щодо висвітлення роботи Верховної Ради України;

- щоденне інформування вітчизняних і зарубіжних засобів масової інформації про роботу п’ятої сесії Верховної Ради України, поширення матеріалів стосовно питань, які вона розглядає;

- створення державної парламентської телерадіоорганізації з можливістю використання мереж ефірного, супутникового та кабельного (проводового) телерадіомовлення.

8. Ця Постанова набирає чинності з дня її опублікування.

Голова Верховної Ради України
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
230,149,70:7777/pls/zweb/webproc34?id=&pf3511=16832&pf35401=46442">Верховна Рада
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1111
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду