Частоти в Запоріжжі та Сумах отримало «Авторадіо»

Частоти в Запоріжжі та Сумах отримало «Авторадіо»

28 Березня 2024
2102
28 Березня 2024
12:24

Частоти в Запоріжжі та Сумах отримало «Авторадіо»

2102
А ТРК «Шансон» отримала частоту в Білій Церкві Київської області, де компанія була єдиним претендентом.
Частоти в Запоріжжі та Сумах отримало «Авторадіо»
Частоти в Запоріжжі та Сумах отримало «Авторадіо»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення підбила підсумки конкурсу на розвиток загальнонаціональних та регіональних мереж. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 28 березня.

Конкурс Нацрада оголосила 16 листопада 2023 року. На нього винесено десять частот у різних областях України. Однак заяви на участь подали лише дві компанії: ТОВ «Авторадіо Україна» (позивні «Авторадіо») і ТОВ «ТРК «Шансон» (позивні «Шлягер»). Обидві компанії претендували на частоту 107,0 МГц у  Запоріжжі.

На початку конкурсу голова Нацради Ольга Герасим’юк зазначила, що щодо «Авторадіо» регулятор не ухвалював рішень про санкції, а щодо «Шансону» були значні порушення та штрафи, які компанія сплатила.

ТОВ «Авторадіо Україна» представляв генеральний продюсер Олександр Стадніченко. Він розказав про наміри компанії надавати інформацію про життя в регіонах, близьких до зони бойових дій та на прикордонні. А юристка Валерія Козлітіна розказала, що в розвиток компанії інвестує власник Денис Козлітін, якому також належить «Радіо П’ятниця»: «“Авторадіо” — це пріоритетний вектор розвитку. Всі кошти, які заробляють “П’ятниця” та “Авторадіо”, вкладаються в розвиток “Авторадіо”. Також він вкладає свої кошти у розвиток радіо». Також Валерія Козлітіна додала, що для ефективного бізнесу недостатньо однієї мережі «Радіо П’ятниця»: «Щоб заробляти, потрібно два проєкти. Так з’явилась ідея “Авторадіо”. З розвитком двох мереж наш фінансовий стан став кращим». За її словами, за минулий рік «Радіо П’ятниця» заробило 10 млн гривень. «На сьогодні основна наша мета —  підтримати ті регіони, які у складній ситуації через війну. Наш власник родом з Донеччини, а Запоріжжя — це дуже близько», — додала Валерія.

Керівник радіостанції ТОВ «ТРК Шансон» Денис Окунєв розказав, що участь у конкурсі на Запоріжжя — це не бажання заробити гроші, а бажання розширити мережу і надати якісний контент. «Зараз на радіо “Шлягер” 100% українського продукту, це українська популярна музика. Власник Анатолій Євтухов вкладає гроші в розвиток, гроші від реклами теж є, хоче їх небагато», — сказав він.

Заступник голови Нацради  Олег Черниш додав, що у відкритих джерелах є інформація про те, що «Радіо П’ятниця» заробило 14 млн, а ТРК «Шансон» — менше мільйона. Він цікавився, чи компанія  повернула потужність передавачів, адже регулятор дозволив її знизити.

«Ми цього року плануємо все відновити», — додав Денис Окунєв.

Нацрада підтримала «Авторадіо». Компанія отримала не лише частоту в Запоріжжі, а й частоту 99,4 МГц у м. Сумах, де вона була єдиним кандидатом.

А ТРК «Шансон» отримала частоту 88,8 МГц у м. Білій Церкві Київської області, де компанія була єдиним претендентом.

Нагадаємо, 16 листопада 2023 року Нацрада оголосила конкурс на отримання ліцензії на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних радіоканалах для розвитку загальнонаціональних мереж. За умовами конкурсу компанії мають мовити 24 години, обов’язкове розміщення соціально важливих програм, 45% українськомовних пісень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2102
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду